fbpx

Impact Hub Bucharest

Pornind de la ideea că experienţele comune ale unei comunităţi sunt mult mai valoroase decât experienţa unui individ, în anul 2012 îşi deschidea porţile Impact Hub Bucharest, un loc unde sunt încurajate schimbul de idei, anteprenoriatul şi dezvoltarea soluţiilor inovative, cu un puternic impact social.

Text: Réka Ţugui
Foto: Arthur Ţinţu, Dragoş Scurtulescu

Amenajat într-un spaţiu care ocupă nivelurile 2 şi 3 ale imobilului situat pe strada Halelor nr. 3, Impact Hub Bucharest trebuia să răspundă vizual şi funcţional în primul rând caracterului extrem de flexibil al conceptului. Urmând să funcţioneze deopotrivă ca spaţiu de lucru şi loc de întâlnire pentru o comunitate extrem de diversă, alcătuită din antreprenori, freelanceri, reprezentanţi ai ONG-urilor sau angajaţi în sectorul corporate, noul hub din capitală necesita o amenajare care să încurajeze creativitatea şi comunicarea.

Îndeplinind multiple funcţiuni, de la spaţii comune de lucru, la zone de Skype (cabine intime gândite pentru cel mult 3 persoane) şi de la zone de relaxare sau de luat masa la cele rezervate depozitării lucrurilor personale, etajul 3 al clădirii, realizat într-o primă etapă a proiectului dezvoltă pe cât posibil ideea de modularitate. Scaunele şi mesele mici, care pot fi recompuse cu uşurinţă pentru a crea zone de lucru cu dimensiuni diferite, în funcţie de nevoile utilizatorilor sau cele două biblioteci mobile care definesc limitele spaţiilor în funcţie de activităţile organizate sunt doar câteva exemple.

Etajul al 2-lea se remarcă prin prezenţa unui spaţiu central generos, cu funcţiunea de café lounge, de dreapta şi de stânga sa dezvoltându-se două zone adiacente, unul deschis, prevăzut cu un perete mobil din sticlă şi unul închis, utilizat ca bibliotecă. Estetica acestui nivel are la bază un joc de unghiuri şi culoare, care prin buzunarele create la nivelul pereţilor şi cromatica intensă a desenelor concepute de Cai Verzi pe Pereţi transmite energie şi optimism. În contrast cu imaginea elaborată a pereţilor, tavanul a fost tratat cât mai industrial şi lăsat aparent.

Rezultatul final este un interior eclectic, pe măsura funcţiunii, în care dialogul dintre materiale, forme, culori şi obiecte dintre cele mai diverse a reuşit să producă o imagine de ansamblu coerentă, asemenea modului în care colaborarea dintre profesionişti din sectoare diferite poate naşte cele mai inovatoare idei.

Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0