fbpx

Împarte.Împreună la Pâine și Vin, singurul bar fără oglinzi din București

Împarte.Împreună – este deviza sub care cel mai nou wine&bread bar bucureștean, Pâine și Vin, tocmai și-a deschis ușa într-o clădire deja emblematică de la intersecția străzilor Lipscani și Brezoianu (unde se învecinează cu noi, Energiea și Origo).

Echipa Corvin Cristian Studio a pus în scenă elemente inspirate din imaginarul religios pentru a așterne o imensă masă a unei comuniuni urbane destinate celor care împărtășesc un crez similar: vin bun, mâncare gustoasă, seri tihnite între prieteni și, nu în ultimul rând, design original.

Joaca din interiorul acestei simbolistici s-a întrupat într-o formă ce amintește de interioarele mănăstirești. Ochiul neofitului poate porni de la textura și dimensiunea pereților din piatră, apoi se poate opri pe mobilerul auster dar și solid, realizat special pentru proiect, din lemn de frasin.

Supanta conferă dimensiune duală spațiului, populat în mod egal, cu mese lungi, bănci și scaune. Între cer și pământ se încadrează două elemente cu simbolistică aparte: podeaua originară, descoperită, asemenea unui vestigiu, sub straturile intervențiilor ulterioare și corpurile de iluminat – clopote custom-made.

Acestea din urmă sunt ceramice și susținute de funii considerabile și probabil vor începe să bată într-o zi. Baia oferă o nouă surpriză a inventarului religios: un lavoar imens din cupru ia forma unei cristelnițe unde mâinile se pot întâlni și atinge.

De ce nu există oglinzi în baie? Pentru că, așa cum își imaginează arhitectul Corvin Cristian, presupunem că oamenii prezenți aici sunt deja rupți din Rai.

La Pâine și Vin sunt privilegiate produsele locale (vinuri, brânzeturi, mezeluri), iar în imensul cuptor amplasat în spatele unei porțiuni a barului se coc atât blaturi de pizza cât și pâine de luat acasă.

Austeră și în același timp atinsă de un duh al blândeții, amenajarea propune un cadru nepretențios care se vrea a fi rama în care să se așeze seri de bucurie și soboare de prieteni. La intrare, o pisanie cu logo-ul Pâine și Vin trimite tot la simbolistica ortodoxă.

 

Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0