fbpx

În acest weekend are loc prima ediție CREATIVE EST #0

Festivalul Creative Est #0, organizat de Asociația ORICUM, va începe sâmbătă, 6 septembrie, la ora 16.00 cu zona DISCOVER & EXPERIMENT. Publicul este invitat să cunoască cele peste 30 de branduri locale care vor spune povestea lor: cum s-a transformat o idee creativă într-o afacere sustenabilă, de succes.

În acest weekend are loc prima ediție CREATIVE EST #0

Molecule F, Autor, Intro, Fabrik, Cameleo, Bucuresti Optimixed, Lavacow, Saga Film, cai verzi pe pereti, Bumbag – Ramona Manea, BițaColor, Bewise Collective Movement, Laborazon Maker Space, Dizainăr, Design for Kidz, Marele Deget Mare, Artskul, Turific, The Alternative School for Creative Thinking , Bucharest Design Center și Creative Arts sunt printre cei care fac parte din noul val de creativi români.  

De la ora 17.00 vor avea loc dezbateri relaxate despre film, design şi artă contemporană în cadrul Aperitiv Creativ. Actorul Andi Vasluianu, tânărul regizor Andrei Creţulescu şi Oana Radu, managerul festivalului de film românesc din New York “Making Waves” vor discuta despre piaţa de film din România şi despre provocările pe care le întâmpină un proiect cinematografic până reușește să fie pus în practică. Mihnea Ghilduş şi Irina Alexandru, doi tineri antreprenori în design, vor dezbate alături de Mihai Gurei, Creative Director & Owner al showroom-ului Intro, parcursul unui proiect de design de la idee până la prototip şi realizarea sa, cu toate obstacolele şi oportunităţile pieţei din România. Cosmin Năsui, curator, critic de artă şi director al PostModernism Museum, centru de artă şi inovaţie ce se va deschide în toamna aceasta în Bucureşti, invită publicul la o discuţie despre cultura contemporană din România.  

În acest weekend are loc prima ediție CREATIVE EST #0

De la ora 20.00, publicul este invitat la prima licitație organizată la Grădina Botanică: cu sprijinul Dizainăr şi casei de licitaţii GoldArt, publicul va putea licita pentru obiecte de design românesc în cadrul evenimentului „Preţuiesc Designul Românesc”. De la ora 21.00 va începe proiecția de filme, o selecţie de scurtmetraje româneşti şi filme ce ilustrează industriile culturale şi creative din lume: Kowalski (r. Andrei Crețulescu, România, 2014), O scurtă istorie Astra Film (r. Carmen Lidia Vidu, România, 2013), retrospectiva succeselor românești la festivalul internațional de publicitate Cannes Lions și o selecţie de scurtmetraje marca ShortsUP sunt doar câteva dintre proiecțiile care vor încheia ziua de sâmbătă a festivalului Creative Est #0.  

Duminică, pe 7 septembrie, festivalul Creative Est #0 va continua de la ora 12.00, cu ziua BRUNCH & RELAX, când cele mai cunoscute bucătării urbane din București, Calif, Burger Van, FROG, Beautyfood, Plastilina Mobilă, Miss B Funky Bakery și Gelato D’Amore pregătesc cele mai gustoase, sănătoase și dulci preparate.

De la ora 13.00, copiii sunt în centrul atenției odată cu workshop-urile de pictură și cooking care le sunt dedicate. Apoi, de la ora 16.00, trupa Byron împreună cu Simona Radu vor transforma Grădina Botanică în cea mai frumoasă scenă în aer liber, într-un performance acustic inedit. Prețul unui bilet este de 30 de lei pe zi sau 50 de lei abonamentul pentru weekend.

Biletele și abonamentele sunt disponibile online pe eventim.ro, în rețelele magazinelor Germanos, Orange, Vodafone, Domo și în librăriile Humanitas și Cărturești.

Coșul de cumpărături
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0