fbpx

În jurul și împrejurul Suprarealismului – Expoziție de artă grafică la MNAR

Iubitorii de gravură pot vizita, în perioada 27 septembrie 2019 – 2 februarie 2020, expoziția În jurul și împrejurul Suprarealismului găzduită de Muzeul Național de Artă al României, în cadrul programului de cooperare între Valonia – Bruxelles şi România.

Expoziția, rezultat al colaborării dintre MNAR, Delegația generală Valonia-Bruxelles la București și Centrul Gravurii și al Imaginii imprimate din La Louvière (Belgia), prezintă operele a 22 de artiști și scriitori reprezentativi pentru suprarealismul belgian şi internaţional, acoperind, majoritatea, cea de-a doua jumătate a secolului trecut, cu accent pe anii 1970.

Domnul David Royaux, delegat general Valonia-Bruxelles la București, afirmă că această expoziție prezintă „o paletă largă de lucrări, oferind vizitatorului posibilitatea de a avea o mai bună viziune generală asupra acestei mișcări a cărei influență este foarte pregnantă în cultura belgiană francofonă, dar și în alte culturi. Astfel, va putea fi admirat un florilegiu de lucrări create de artiști belgieni și străini de renume, precum Pierre Alechinsky, Pol Bury sau Juan Miró.”

Alături de aceștia, se vor regăsi în expoziție și lucrări semnate de: Max Ernst, Achille Chavée, Alberto Gironella, Wout Hoeboer, Jorge Camacho sau Roberto Matta.

 

Muzeul Național de Artă al României este partener al Delegației generale Valonia-Bruxelles din anul 2002, iar În jurul și împrejurul suprarealismului este cea de-a patra expoziție consecutivă cu opere de artă din patrimoniul Centrului Gravurii și Imaginii imprimate din La Louvière. Datorită acestui parteneriat structural, publicul din România a putut să aprecieze, de-a lungul anilor, bogăția și diversitatea creației culturale din Belgia francofonă.

„Colaborarea dintre Delegația generală Valonia-Bruxelles și Muzeul Național de Artă al României acoperă deja aproape două decenii. Putem spune că este o performanță notabilă și un semn de statornicie în aceste vremuri atât de schimbătoare. Suntem, prin urmare, onorați să rămânem <<în jurul>> acestei prestigioase instituții și să putem oferi publicului din România, din nou, o parte din cultura Belgiei.” a declarat dl. Arh. Liviu Constantinescu, director general interimar al Muzeului Național de Artă al României.

Expoziția În jurul și împrejurul Suprarealismului va avea loc în sala dedicată expozițiilor temporare din cadrul Galeriei de Artă Europeană, accesul făcându-se pe baza biletului de intrare în galerie.

Curator: Gwendoline Moran Debraine

Colaboratori științifici: Catherine De Braekeleer, Florence Huynen

Durata: 27 septembrie 2019 – 2 februarie 2020

Locaţie: Muzeul Naţional de Artă al României, Galeria de Artă Europeană  

Program de vizitare: miercuri – duminică, 10.00 – 18.00

Acces pe baza biletului de intrare în Galeria de Artă Europeană!

_IN-JURUL-SUPRAREALISMULUI_coverFB.indd

 

 

Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0