fbpx

În spirit versatil: locuirea sub 60 mp

AMENAJARE DE INTERIOR: CRAFTR TEXT: Manuela Zipiși FOTO: Mihai Theodor Sava

Pentru amenajarea de interior a unui apartament bucureștean din cadrul complexului rezidențial Urban Spaces Sfinții Voievozi, echipa CRAFTR a mizat pe un dinamism al texturilor care dă un ritm versatil ambientului. Soluțiile custom asigură factorul depozitare care devine un element unificator al spațiului.

Între modularitate și versatilitate se poate trasa dinamismul unei amenajări de interior. Iată spiritul în care a fost conturat un apartament bucureștean căruia echipa CRAFTR a reușit să îi aducă un dozaj echilibrat de intimitate și deschidere, așa cum și-au dorit beneficiarii. Dorința de a desprinde uneori vizual, și nu numai, dormitorul de living – care coabitau într-un plan deschis – i-a condus pe arhitecți la alegerea unui mobilier deopotrivă estetic și util. A apărut astfel, după cum ne-au spus chiar arhitecții, „un corp de mobilier unitar, bucătăria continuându-se cu depozitarea; corpul de depozitare are adâncime dublă, acesta putând fi accesat atât din dormitor, cât și din living”.

Livingul a fost conturat cu accente vintage la nivelul mobilierului (masa și scaunele de dining), recondiționat și nuanțat cu elemente industriale și ludice – corpurile de iluminat. De altfel, în întreg spațiul tavanul a fost lăsat aparent, ceea ce permite cablurilor corpurilor de iluminat să spună o poveste a lor în tot apartamentul. Spațiului nu îi lipsește nici colțul home office ori mobilierul custom realizat din placaj, care aduce un plus de textură în amenajare.

site09_13_24MP-full-300dpi_DSC7373-HDR

Atmosfera cu linii „curate” a livingului, ce permite spațiului să respire, este continuată și în dormitor. Mobilierul este aici modelat astfel încât un colț de lectură și relaxare ține companie patului matrimonial. Peretele de la capul patului și cei exteriori ai băii au fost tratați cu o tencuială decorativă care se înscrie în același joc al texturilor reluat în baie, la nivelul finisajelor. Obiectele decorative aduc pete de culoare accentuând dinamismul și senzația de locuire sub semnul unei lejerități optimiste.

PROIECT: Apartament CB; AMPLASAMENT: Urban Spaces Sfinții Voievozi 20-24, București; SUPRAFAȚA UTILĂ: 54 mp; AMENAJARE DE INTERIOR: CRAFTR; ECHIPA: arh. Andrei Butușină, arh. Cătălin Sandu; FINALIZAT: 2022

 

Articol publicat în igloo #209 / Reprezentare în arhitectură / august-septembrie 2022

Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0