fbpx

„În Țara Emoțiilor” – expoziție interactivă de design pentru părinți și copii la galeria Galateca

Galeria Galateca propune în intervalul 28 mai – 22 iunie o expoziție interactivă de design dedicată atât copiilor cât și parintilor, “În Țara Emoțiilor”, în care designerul Irina Neacșu și Gabriela Marginean explorează cu sensibilitate lumea complexă a sentimentelor.

Inspirată de cartea cu acelaşi nume semnată de Gabriela Mărginean, proiectul, o premieră în zona editorială pentru cartea de copii românească, dezvăluie povestea din spatele conceperii cărţii.

Asemenea Dorei, personajul cărții, vizitatorul experimentează cele 8 emoţii: Surpriza, Bucuria, Tristeţea, Fericirea, Furia, Frica, Dezamăgirea, Încrederea într-un exerciţiu dinamic de extrapolare a designului de carte şi obiect, în maniera unică a Irinei Neacşu. Deşi dedicată copiilor, ludicul creativ implică filozofii subtile şi elemente care ating privitorii de orice vârstă.

Spaţiul este structurat în trei zone distincte care reperează straturile suprapuse ale proiectului: zona de dinamică, zona de design de obiect şi zona multimedia.

În zona de design de obiect vizitatorii vor descoperi o colecţie pentru cei mici şi cei mari, derivată din proiectul de construire a cărţii. Zona multimedia este dedicată ascultării de fragmente din poveste, sesiunilor de lectură și workshopurilor pe teme conexe cărţii ce se vor desfăşura pe tot parcursul expoziţiei.

Proiectul se doreşte a fi o introducere în universul complex al emoţiilor de bază, o viziune nouă în modul de gestionare a unei tematici extrem de sensibile în domeniul cărţii pentru copii.

Parteneriatul dintre Galateca şi cele două artiste continuă pe parcursul anului 2015, expoziţia fiind primul episod dintr-o serie de evenimente inspirate de cartea “În Ţara Emoţiilor”, precum lansarea cărţii, workshopuri pentru copii, linii de design derivate.

Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0