fbpx

În vizită la Dijkhuis, în Amsterdam

DESIGN DE INTERIOR: Studio Modijefsky TEXT: Manuela Zipiși FOTO: Maarten Willemstein

O casă tradițională olandeză ‘’Dijkhuis’’ (casă de pe dig) din nordul Amsterdamului a fost convertită într-un nou acasă de către echipa Studio Modijefsky. Poziționarea pe dig, care face ca grădina din spatele casei să se afle la un nivel mai jos (cel original) decât restul construcției, a constituit și provocarea proiectului, care s-a străduit să respecte un echilibru între personalitatea istorică și intervențiile moderne. 
Diferențele de înălțime au avut consecințe precum accentul pus pe compartimentarea eficientă a spațiului și alternarea zonelor deschise cu cele intime. Aplicat în întreaga casă, acest principiu este poate cel mai ușor de observat în partea din spatele imobilului unde și-au găsit loc diningul și bucătăria. Tavanul cu grinzi joase devine cadrul perfect al unei atmosfere plăcute în care familia se poate reuni în jurul mesei din lemn masiv care dă personalitate bucătăriei alături de insula de gătit placată cu terazzo. De aici grădina se poate admira prin ferestrele largi.

La etaj, chiar deasupra bucătăriei se află holul intrării, la nivelul digului, apoi se intră în cea mai spectaculoasă parte a casei – livingul. Mobilierul vintage și detaliile art deco se încadrează armonios în spațiul conturat în trei nuanțe de alb care contrastează cu cea închisă a parchetului herringbone. Elementele vedetă sunt aici cabinetul din nuc, – elegantă bibliotecă – și cocktail barul cu blat din terazzo.

 

Dormitoarele (patru ) și băile aferente ocupă primul etaj și etalează o atmosferă luminoasă cu mult alb și elemente naturale. Atât parchetul herringbone, cât și detalii ale grinzilor originale ale acoperișului realizează legătura cu trecutul istoric al casei, sporind farmecul prezentului acesteia.

PROIECT: Dijkhuis; AMPLASAMENT: Amsterdam; SUPRAFAŢĂ: 260 mp; ADESIGN DE INTERIOR ȘI SPACE PLANNING: Studio Modijefsky; ECHIPA: Esther Stam, Moene van Werven, Christel Willers, Aurélia De
Chevigny, Ivana Stella, Beata Karlsson; FINALIZAT: 2021

Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0