fbpx

Incep atelierele de gravura pentru copii la MNAC!

Sambata 10 noiembrie, de la ora 11 va avea loc primul atelier din cele 10 – prima serie a proiectului PRINTshop@mnac, realizat cu sprijinul Asociatiei Amicii MNAC.

Noiembrie 2012 – februarie 2013, MNAC, Calea 13 Septembrie, Bucuresti

Incep atelierele de gravura pentru copii la MNAC!

De ce?

Pentru ca este foarte distractiv.

Tehnicile de imprimare sunt intotdeauna greu de adaptat varstei copilariei – in afara de stampile pre-fabricate sau stencil-uri de mici dimensiuni.

Se considera (pe buna dreptate) ca sunt periculoase pentru ca implica obiecte taioase sau cerneluri si substante toxice. Noi am reusit sa gasim moduri prin care copiii se pot juca cu tehnicile de imprimare prin aplicarea principiilor de baza ale tiparului si imprimarii, dar cu materiale sigure si nontoxice.

Pentru cine?

Pentru copii de la 7 la 12 ani. Inscrierile se pot face individual sau in grup, daca este vorba de scoli sau alte institutii.

Cum?

Pe hartie, carton si material textil, cu tus, tempera sau culori acrilice, cu spray-uri nontoxice, prin sapare sau decupare in materiale usor de prelucrat (carton, polistiren), dupa cum urmeaza: cologravura, monotip, stencil, suminagashi, timbru sec, stamping si combinatii ale acestora.

Prima parte a atelierului este una introductiva, in care se prezinta tehnica ce urmeaza a fi experimentata, imagini cu lucrari si prezentarea unei gravuri din colectia de grafica a muzeului. In partea a doua, de lucru, copiii experimenteaza efectiv in tehnica prezentata.

Cand, unde si cat costa?

Atelierele sunt sambata, la MNAC in datele de: 10,17,24 nov., 8 dec. 2012, 19,26 ian. si 2, 9, 16, 23 feb. 2013.

Durata atelierelor este de 2 ore, intre 11h00 si 13h00.

Taxa de participare este de 10 lei. Atelierul pilot, din data de 10 noiembrie este gratuit.

Inscrierile se fac la adresele de mail irina.radu@mnac.ro sau/si ionescu.malina@gmail.com sau la telefon 0721378679, in limita a 20 de locuri.

Pentru scoli sau alte institutii se vor suplimenta atelierele, in intervalul miercuri-vineri, in functie de orarul copiilor.

Tag-uri:
Coșul de cumpărături
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0