fbpx

Începe Ceramik., festivalul – concentrat de ceramică contemporană

Ceramik., cadrul în care se întâlnesc anual unele dintre cele mai valoroase proiecte de ceramică contemporană, are loc weekendul acesta, pe 25 și 26 mai, la Palatul Universul, în spațiul AWE – Str. Ion Brezoianu nr. 23-25, București. Ediția #01 pune sub lupă lucrări din aproape fiecare ramură a ceramicii: utilitară, decorativă, bijuterie, accesorii, design de obiect sau artă ceramică.

Ceramik., festivalul-concentrat de ceramică contemporană, își propune de la bun început să devină un eveniment-reper în acest domeniu și va funcționa ca un târg-concept exclusivist care va include cele mai semnificative și închegate creații ale artiștilor ceramiști români și internaționali. Evenimentul este deschis și designerilor care activează în alte domenii (design de obiect, design textil etc.), dar care au în lucru proiecte colaborative pe zona de ceramică sau includ ceramica, într-o proporție de minimum 50%, în creațiile lor.

Evenimentul este inițiat, trecut prin cuptorul sutelor de grade Celsius ale inspirației și curatoriat de platforma editorială Designist.ro, responsabilă și pentru deja bine-cunoscutul târg de design Made in RO. În acest an, Ceramik face parte din Creative Quarter Design Festival, în cadrul Romanian Design Week, și va avea loc în weekendul 25-26 mai, în spațiul AWE | Adaptive Work Environment – la parterul Palatului Universul (str. Ion Brezoianu nr. 23-25). Firește, inițiativa va continua, pe măsură ce produsele artei ceramice vor continua să cucerească noi adepți.

„Ne doream de mult timp să dezvoltăm un eveniment dedicat ceramicii contemporane, iar Palatul Universul, acest pol cultural al Bucureștiului, era de mult timp pe radarul nostru. Ceramica contemporană nu mai este la început de drum, domeniul a reușit să coaguleze și la noi o comunitate de artiști cu proiecte valoroase. Ne bucură să vedem că apar din ce în ce mai multe ateliere în această zonă de exprimare artistică, dar și proiecte de ceramică digitală, nu doar în București și Cluj, ci și la Sibiu, Arad sau Timișoara”, spune Elis Popescu, inițiatoarea Ceramik.

Vor expune la prima ediție a concentratului de ceramică contemporană Ceramik.: Andreea Bădrăgan, Andrei Pandea Ceramics, Atelierul de porțelan (Mihaela Cherciu), Becheru Art, Bufnița Ceramică, Ceramic Sparrow, Corina Marină, Design Neaoș, Ground Digitalia, Joined by Fire Studios, Mădălina Ion, MellonCollie Ceramics, Poemi, Sandra Berghianu Ceramics, Tom Crew.

Creațiile de pe vizualul Ceramik. sunt semnate de designerul londonez Tom Crew, ale cărui lucrări le vei putea vedea în cadrul evenimentului.

Spațiul AWE| Adaptive Work Environment se află la parterul Palatului Universul (Str. Ion Brezoianu nr. 23-25) și reprezintă, așa cum îi spune și numele, o demonstrație a ceea ce înseamnă un mediu adaptiv de lucru. Își propune să stimuleze creativitatea și imaginația celor care îl folosesc prin soluții de design și tehnologice prietenoase cu mediul înconjurător, care se integrează firesc în viața și activitatea utilizatorilor. Prin proiectele sale, Designist.ro se aliniază acelorași obiective, așadar alegerea acestui spațiu pentru a găzdui prima ediție Ceramik. a venit firesc.

 

 

Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0