fbpx

Industrial cozy în centrul Moscovei

Proiectele cu un aer cozy ne plac indiferent de anotimp, cum ar fi acest duplex cu o suprafaţă totală de 200 mp situat într-o fostă clădire industrială din centrul capitalei Rusiei. Elementele din metal şi cărămidă roşie, tipice pentru un loft urban, sunt contrabalansate de texturi confortabile şi obiecte de artă inedite, achiziţionate de proprietar în călătoriile sale, rezultatul fiind un interior puternic personalizat, un veritabil „acasă”.

Spaţiul iniţial nu conţinea pereţi separatori, prin urmare supanta din metal existentă, care a trebuit păstrată ca atare, a devenit elementul ordonator al amenajării. Ferestrele înalte şi terasa largă s-au dovedit a fi avantaje importante pentru crearea unui interior generos iluminat natural.

moscow_loft_rudakova_design_supanta

Nivelul inferior al duplexului, cu suprafaţa de 120 mp, conţine zona de zi amenajată în plan deschis, cu hol de intrare, bucătărie cu insulă şi acces către terasă, living şi dining. În cadrul întregului etaj, caloriferele au fost vopsite în negru grafit, iar pervazurile ferestrelor au fost realizate din marmură negru mat, fluidizând astfel trecerea dintre diferitele spaţii.  Un perete accent finisat cu tencuială decorativă camuflează trecerea către spaţiile auxiliare – garderoba, grupul sanitar pentru oaspeţi şi spălătoria.

moscow_loft_rudakova_design_perete_decorativ

În holul de intrare, cuierul îmbină elementele noi din lemn cu unele recuperate, panoul electric fiind camuflat de o pereche de obloane provenite de la o casă veche.

moscow_loft_rudakova_design_cuier

Mobilierul de bucătărie a fost realizat special pentru acest proiect, cu excepţia blaturilor din cuarţ, care au fost comandate separat. Piesa centrală este, însă, hota asamblată şi decorată de o echipă de meşteri tinichigii, al cărei aspect aproape rudimentar aminteşte de începuturile perioadei industriale.

moscow_loft_rudakova_design_hota

Livingul este organizat în jurul şemineului, vizibil şi din zona insulei din bucătărie, care îmbină materiale de actualitate, precum gresia porţelanată, cu cărămizi vechi şi trei plăci de fontă datând din secolul 19, cu rolul de a proteja podeaua din lemn. Canapeaua vintage Timothy Oulson contribuie la atmosfera confortabilă, aducând, în acelaşi timp, şi o notă de prestigiu.

moscow_loft_rudakova_design_living

Zona de noapte este amenajată în supantă, dormitoarele – fiecare cu dressing şi baie proprie – fiind conectate prin intermediul unui coridor lung. În dormitorul matrimonial, patul este relizat din paleţi recuperaţi, iar un fost manechin de magazin  devine o surprinzătoare sculptură ready-made.

moscow_loft_rudakova_design_dormitor_matrimonial

Amenajate în nuanţe ce evocă textura lutului, băile finisate cu tencuială rezistentă la umezeală au fost inspirate din aspectul bordeielor tradiţionale.

moscow_loft_rudakova_design_baie

PROIECT: Amenajare interior loft; AMPLASAMENT: Moscova, Rusia; SUPRAFAŢA: 200 mp (120 mp + 80 mp); AMENAJARE DE INTERIOR: Rudakova Design, Olga Rudakova; FINALIZAT: 2018

Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0