fbpx

Înscrie-te la Ubikubi Young Designers Award – Ediția a III-a

Ubikubi a dat startul înscrierilor pentru concursul anual de design de produs Ubikubi Young Designers Award, un proiect inspirat de UniCredit Bank. Aflată deja la a treia ediție, competiția este o oportunitate de lansare pentru studenți, tineri designeri și arhitecți care doresc să își transforme ideile în obiecte concrete, destinate publicului larg din țară și din străinătate.

Pasionații de design pot înscrie în concurs orice proiect de design de mobilier, corpuri de iluminat sau accesorii pentru casă și birou. Creativii sunt încurajați să exploreze materiale naturale și tehnologii de producție ușor accesibile, documentând cât mai bine obiectele propuse din punct de vedere al funcționalității, esteticii, fezabilității, dar și din prisma relevanței pe piața actuală de home&decor.

  • „Cu ajutorul partenerilor și prietenilor noștri de la UniCredit Bank, reușim să ajungem la UYDA 3. Ediția anterioară ne-a dat câștigători cu proiecte mai mature. Pentru noi, demersul este greu și solicitant, prototiparea și producerea și mai și. Dar eu sunt hotărât să continuăm și sper să vedem la fel de mult entuziasm în rândul tinerilor, iar  propunerile lor să fie ancorate în dorința creării acelei identități mature și originale pe care noi, ca popor, în aceste vremuri, o căutăm, dar nu o identificăm. În continuare, punerea proiectelor în practică reprezintă un proces destul de dificil la noi în țară. Cu toate acestea, fiecare din câștigători a dobândit, zic eu, foarte multă experiență despre ce înseamnă încercarea de punere în producție a unui obiect de design. Dincolo de frumusețea organizării unui concurs există și pragmatismul de după, ancorat în realitățile contextuale în care ne desfășurăm activitatea și de care participanții ar trebui să țină cont atunci când «desenează» propunerea de participare la UYDA 3.” – Dragoș Motica, Creative Director Ubikubi

Planșele de prezentare ale proiectelor înscrise în ediția a doua a concursului și prototipurile obiectelor câștigătoare vor putea fi vizionate în perioada 26-28 octombrie la ZAIN Design Festival, în cadrul expoziției Ubikubi Young Designers Award de la Cinema ARTA Cluj. Mai multe detalii: https://www.facebook.com/events/415828615615837/

Premii:

Premiile oferite câștigătorilor sunt: 1500 € pentru locul întâi, 750 € pentru locul doi, 500 € pentru locul trei și 250 € pentru Premiul Special. Proiectele câștigătoare vor fi prototipate și expuse în cadrul expoziției din cadrul Romanian Design Week 2019.

Calendar și deadline-uri importante:
Etapa de aplicare: 12 octombrie 2018 – 27 ianuarie 2019
Etapa de jurizare: 30 ianuarie – 6 februarie 2019
Anunțarea câștigătorilor: 7 februarie 2019
Etapa de dezvoltare și prototipare: 10 februarie – 10 mai 2019
Decernarea premiilor și expoziție: Romanian Design Week 2019

Brief de creație și regulament concurs: https://uyda.ubikubi.ro/

Despre UniCredit Bank. UniCredit Bank este parte a UniCredit, bancă comercială paneuropeană puternică, cu un sistem integrat de servicii de banking Corporate şi de Investiţii, care oferă o rețea unică vest-, central- şi est-europeană bazei sale de 26 de milioane de clienți. UniCredit pune la dispozitia clientilor sai atat expertiză locală, cât și internațională, oferindu-le acces de neegalat la bănci de top în 14 piețe principale: Italia, Germania, Austria, Bosnia și Herțegovina, Bulgaria, Croația, Cehia, Ungaria, România, Rusia, Serbia, Slovacia, Slovenia și Turcia. Bazandu-se pe o rețea internațională de sucursale și filiale, UniCredit deservește clienți în alte 18 țări din întreaga lume.
Grupul este prezent în România prin: UniCredit Bank, UniCredit Consumer Financing, UniCredit Leasing Corporation, UniCredit Insurance Broker, UniCredit Leasing Fleet Management şi UniCredit Services.

Despre Ubikubi. Dragoș Motica și Robert Savu au fondat Ubikubi în anul 2014, conduși de convingerea fermă că designul românesc poate fi o referință importantă pentru un design autentic și de înaltă calitate. În prezent, Ubikubi reunește sub aceeași umbrelă aproape 80 de obiecte de mobilier, corpuri de iluminat și accesorii pentru casă sau birou semnate de tineri designeri și arhitecți români și produse în România.

Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0