fbpx


White November igloo

Inside Out

De multe ori riguroasă şi standardizată, arhitectura mall-urilor pare să nu lase foarte mult loc pentru creativitate. Însă, în cazul proiectului pe care vi-l prezentăm aici, viziunea celor de la PZP, mereu în pas cu ultimele inovaţii în materie de tehnologie, a dus la o soluţie ce combină cu succes esteticul şi funcţionalitatea.

Text: Anca Rotar
Foto: PZP Arhitectura

Pavilionul îndeplineşte, în primul rând, rolul de acces-semnal, dominând incinta ansamblului comercial din Sibiu a cărui intrare o marchează şi asigurând buna orientare a utilizatorilor acestui spaţiu. În acelaşi timp, el serveşte drept element coagulant al volumului căruia îi conferă o identitate puternică.

Expresia estetică este cât se poate de explicită, autorii alegând să realizeze o interpretare a imaginii unei cabine de probă. Într-un gest jucăuş, care conferă dinamism volumului paralelipipedic, profilele metalice se retrag, asemenea unei draperii, pentru a permite accesul clienţilor. Înăuntru, corpurile de iluminat suspendate la diferite înălţimi continuă în aceeaşi atmosferă ludică şi aduc, în plus, o notă de culoare.

Arhitecţii au propus, de asemenea, extinderea platformei de acces din faţa mall-ului, intenţia fiind de a crea o zonă adiţională care să îndeplinească rolul unei mici pieţe publice, un loc unde oamenii să se poată opri, odihni şi socializa. Astfel, complexul ar urma să capete valenţele unui adevărat spaţiu public, devenind şi loc de întâlnire, dincolo de funcţiunea sa strict comercială.

Coșul de cumpărături
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0