fbpx

Instalart/ Obiect/ 001

Instalart, asociatia culturala ce promoveaza artele tridimensionale (sculptura, obiect, instalatia) si Peroni Nastro Azurro, berea premium italiană numărul unu în lume au finalizat joi, 13 iunie, la Fratelli Social Club, proiectul Instalart/ Obiect/ 001- Inspired by Peroni. A doua zi, la Moir Design Concept Store a fost lansata expozitia ce va putea fi vizitata timp de o luna, pana pe 14 iulie.

Instalart/ Obiect/ 001

Instalart/ Obiect/ 001- Inspired by Peroni si-a propus sa invite sapte mari designeri romani, sa lansezeo tema, iar in urma proiectelor rezultate, Instalart sa realizeze obiectele gandite de acestia cu ajutorul partenerilor. In luna martie au fost prezentate proiectele, iar acum am putut vedea obiectele rezultate. Si pentru ca anul acesta Peroni Nastro Azurro sarbatoreste anii ’60 prin retrospectiva simbolurilor emblematice ale stilului Italian, dar si pentru a aduce în actualitate toate elementele fascinante din lumea Peroni, tema proiectului Instalart/ Obiect/ 001 a fost Italia anilor ’60.

In acest context, Instalart si Peroni Nastro Azurro au prezentat in cadrul Aniversario 50 obiectele gandite si create de oameni ce au reusit sa isi impuna numele în mari companii de design din lume ca Pininfarina, Chanel, Pilotfish, dar si independent, astfel:

Ion Setran, designer Pininfarina, a propus scaunul Thales pornind de la amintirea copilariei cand parinti ii spuneau sa nu se mai balanseze pe scaun pentru ca il va strica. A creat Thales, un scaun cu imbinari inteligente, ce permite utilizatorului sa se balanseze.

Instalart/ Obiect/ 001

Marcel Klamer, unul dintre cei mai mari modelatori din Europa, a produs tocatorul Toccer, un tocator cu forme seducatoare, dar si cu un maner ceramic pe care poate fi ascutit cutitul.

Instalart/ Obiect/ 001

Nicolas Ciuchindel, senior designer orologerie Chanel a pornit de la saua unei Vespa si a creat scaunul Puf Solo.

Instalart/ Obiect/ 001

Mihai Popescu, designer independent, s-a lasat inspirat de IMAESTRO Achille Castiglioni, si a creat biblioteca ce ii poarta numele, Achille. Simpla, functionala, modulara.

Instalart/ Obiect/ 001

Stefanel Barutcieff a pornit de la lampa „Acrilica” a lui Joe Colombo. La fel ca Joe Colombo, s-a folosit de proprietatile materialului de a conduce lumina, insa intr-un context contemporan. Apoi i-a oferit plus valoare prin introducerea unei tehnologii, Li-Fi, ceea ce presupune transferul de date cu ajutorul luminii.

Instalart/ Obiect/ 001

Cello Speaker a lui Sebastian Barlica este o boxa care s-a nascut din muzica Ritei Pavone. Barlica s-a lasat inspirat de aceasta la o bere Peroni si rezultatul poate fi vazut timp de o luna, la fel ca toate celelalte obiecte, la Moir Design Concept Store.

Instalart/ Obiect/ 001

Vladimir Setran, fondatorul sectiei de design UNARTE si profesorul lor, a prezentat lucrarea sa de o viata, fostii studenti si actuali mari designeri. Pe langa aceasta vizitatorii au putut vedea lucrari recente ale artistului, dar si celebrele carnete erotice.

Expozitia va fi deschisa publicului incepand cu 14 iunie la Moir Design Concept Store timp de o luna, pana pe 14 iulie.

Pana acum ati putut urmari evolutia proiectului Instalart/ Obiect/ 001- Inspired by Peroni pe site-ul si pe pagina de facebook Instalart.

Coșul de cumpărături
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0