fbpx

Instrumente de contemplare: hârtia, creionul și penița

„Agostino BOSSI – disegni di viaggio” este o expoziție organizată de Institutul Italian de Cultură din București, cu sprijinul Universității Politehnice, al cărui vernisaj are loc astăzi 12 septembrie.

Desenele de călătorie se pot vizita până în data de 12 octombrie 2018.

 

Anticipăm vernisajul și vizita într-o lume a notelor de călătorie consemnate riguros și prețios de arhitectul italian și ne dorim ca prin această notă digitală să evocăm o frumusețe analogă: instrumentele de contemplare proprii arhitectului și profesorului Agostino Bossi sunt hârtia, creionul și penița. Durata notării unui desen oferă autorului și privitorului un timp comun (așa cum observă în prefața albumului „Agostino BOSSI – disegni di viaggio” Prof. Dr. Arh. Lodovico FUSCO).

 

Agostino Bossi este, astfel, autorul unor impresionante desene de călătorie. Lucrările sunt multe, surprind printr-o tușă sensibilă de creion, o notare empatică și un desen ce dezvăluie perpetuu, la fiecare privire.

 

Toate lucrările din expoziție sunt desene deschise: ele mărturisesc și conțin, dar și invită și trimit.

Privitorul visează și își reimaginează subiectul desenat.

 

Tradiția înaltă a voiajului – așa cum îl înțelegea și Le Corbusier – pune arhitectul în fața emoției de a privi lumea.

În „Agostino BOSSI – disegni di viaggio”, partener de călătorie este caietul de schițe, iar instrumentele de contemplare sunt hârtia, creionul, și penița.

Ele, împreună, devin lecții de desen și ferestre deschise înspre și dinspre călătorie.

Coșul de cumpărături
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0