fbpx

Interior minimalist pentru o casă din Galați

ARHITECTURĂ DE INTERIOR: IUstudio TEXT: Irina Ursu, Anca Rotar FOTO: Alexandru Prodan

Această casă, situată într-o zonă rezidențială a Galațiului, a fost proiectată pentru un tânăr beneficiar de către echipa AWstudio. Solicitarea pentru amenajarea locuinței a venit chiar înainte de începerea lucrărilor de construcție, prin urmare proiectul de arhitectură de interior, realizat de Irina Ursu, a venit în completarea conceptului inițial. Linia estetică simplă, aproape austeră, lasă loc pentru viitoarea evoluție a stilului de viață și personalității beneficiarului și, în acest sens, materialele naturale, durabile alese joacă și un rol simbolic: cum ele lucrează și se transformă în timp, amenajarea per ansamblu se va schimba, însă această schimbare va veni ca o surpriză.

Texturile fruste, neprelucrate contribuie la crearea unei atmosfere generale calme și contemplative. Pentru zona de zi deschisă de la parter a fost ales un finisaj pe bază de argilă, atât pentru pereți cât și pentru pardoseală, astfel încât spațiul vast dobândește calitățile unui refugiu. Greutatea elementelor brute – precum peretele cu aspect 3D din cărămidă vopsită în negru, balustrada metalică sau șemineul cu baza placată cu tablă de oțel – este echilibrată de moliciunea de catifea a canapelei și de mobilierul de dining din lemn.

2_Casa Galati 6

Scara cu trepte individuale din lemn, flancată de balustrada din oțel șlefuit, anticipează o pardoseală de stejar pe toată suprafața etajului, unde au fost amenajate două dormitoare, două băi și un spațiu de birou. Cu un caracter mai intim și cald, toate aceste camere urmează un stil pur, simplu, cu linii curate și materiale naturale.

Iluminatul generos, atât natural, cât și artificial, conferă interiorului un discret caracter scenografic. Cărămida de sticlă folosită pentru pereții despărțitori dintre baie, birou și hol facilitează trecerea luminii. Atât metalul șelfuit al balustradei, cât și tencuielile pe bază de argilă și pereții de cărămidă își schimbă aspectul în funcție de diferitele momente ale zilei, demonstrând astfel versatilitatea acestor materiale simple.

canapea_Casa Galati 14

Atmosfera confortabilă este completată prin dotarea cu sistem de casă inteligentă și ventilație cu recuperare de căldură. Astfel, proiectul de amenajare se aliniază la cele mai noi standarde ale locuirii contemporane și, prin eliminarea oricăror elemente nenecesare, încurajează suficiența materială și creează context pentru experiențe personale.

PROIECT: Casă Galați; AMPLASMENT: Galați; SUPRAFAȚA CONSTRUITĂ: 148 mp; SUPRAFAȚA DESFĂȘURATĂ: 414 mp; ARHITECTURĂ: Awstudio; ARHITECTURĂ DE INTERIOR: IUStudio, arh. int. Irina Ursu; FINALIZAT: 2022

 

Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0