fbpx

Între oameni și cer

MAD și Interni propun „The Fifth Ring”

 

Cu ocazia Milano Design Week 2018, biroul de proiectare Mad Architects, condus de Ma Yansong, a fost invitat de Interni pentru imaginarea unei instalații imersive.

Astfel, The Fifth Ring creează o nouă dimensiune în interiorul curții istorice a Seminarului Arcivescovile – un seminar construit în 1564 pentru Sf. Carlo Borromeo. Prezența inelului circular foarte amplu și totuși imaterial din interiorul pătratului curții renascentiste reprezintă simbolul căutării perfecțiunii. El definește în același timp, cu o perfectă frumusețe platoniciană a inscriptibilității spațiale, o nouă dimensiune pentru curtea tradițională de tip patio.

 

Privit de sus, inelul suspendat de lumină acționează ca o a cincea fațadă arhitecturală. Dar de la sol, cercul luminat înconjoară și încadrează cerul, atrăgând oamenii să privească în sus spre universul infinit.

 

Piscinele de apă dau reflecții spectaculoase, formând o percepție infinită a spațiului dintre inelul de lumină, apă și cer, dând vizitatorilor sentimentul că se plimbă printre nori.

„Inelul al cincilea” acționează ca un portal către o a cincea dimensiune, deschizând dialogul dintre oameni și necunoscutul ceresc.

Milano, Italia, 2018

 

Proiect: The Fifth Ring

Date: 16-28 aprilie

Amplasament: Seminario Arcivescovile – Corso Venezia, 11, 20121 Milano MI, Italia

Autor: MAD Architecture

Echipa de proiectare: Ma Yansong, Dang Qun, Yosuke Hayano, Marco Gastoldi, Andrea D’Antrassi, Casey Kell, Connor Hymes

Inginerie: Maco Technology

Lighting Design: Artemide

Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0