fbpx

Invenție românească pentru sănătatea publică premiată cu Medalia de Aur la Salonul de la Geneva 2017

Salonul Internațional de Inventică de la GENEVA este recunoscut ca fiind principala rampă de lansare a noilor creații mondiale.

România s-a remarcat la fiecare participare prin realizări originale care au obținut recunoaștere și numeroase distincții.

La cea de-a 45-a ediție a Salonului Internațional de Inventică de la Geneva, care a avut loc între 29 martie și 2 aprilie, organizatorii elvețieni au promovat, printre mai multe invenții, un concept revoluționar privind ajutorarea persoanelor cu handicap locomotor, un exoschelet care permite persoanelor paralizate să meargă și chiar să urce scările, creație a Școlii Politehnice din Lausanne, care a trezit o imensă emoție obținând Premiul publicului.

Printre invențiile remarcate de numerosul juriu internațional al Salonului, pentru originalitate, design, necesitatea și utilitatea implementării în spațiile publice, este creația românească Scaun WC Igienic (HYTOI Ergo Balance), autor designerul prof.univ.dr. Alexandru Ghilduș.

inventii-geneva-2017_prof-univ-dr-alexandru-ghildus

Creația designerului român Alexandru Ghilduș a obținut Diploma și Medalia de Aur, reprezentând o foarte importantă încurajare în demersul pentru punerea în practică a proiectului aflat în faza de prototip. Dealtfel, atenția și aprecierile publicului privind necesitatea implementării pentru rezolvarea igienizării spațiilor publice și a creerii unui mediu prietenos de utilizare, reprezintă un important stimulent.

Intenția mea este de a produce sistemul Scaun WC Igienic HYTOI ERGO BALANCE în România, iar primele produse să fie amplasate în principala poartă de comunicare internațională, Aeroportul Henri Coanda, Otopeni, apoi în spitale, școli și alte spații publice.

Igiena este un factor esențial în sănătatea publică, iar invenția premiată reprezintă o componentă dintr-un sistem complex, un pas spre dezvoltarea produsului.” spune designerul Alexandru Ghilduș.

Destinat deopotrivă spațiilor publice și casnice, HYTOI ERGO BALANCE oferă un grad ridicat de igienă în manipulare și utilizare. Acționarea automată rezolvă o problemă esențiala și anume interacțiunea minimă cu scaunul WC în sensul în care ridicarea și coborârea au o mișcare lentă și fără atingere. Pentru spatiile publice (spitale, școli, aeroporturi, hoteluri, birouri, etc) inventatorul a amplasat în spatele scaunului wc, dispozitivului HYTOI QUICK DISPENSER, sistem care oferă utilizatorului protecție de unică folosință din hârtie igienizată, biodegradabilă. După utilizare, apa preia colacul din hârtia de unică folosință antrenându-l la canalizare. Pentru sterilizare microbiană, autorul a prevăzut o lampă UV pe interiorul capacului wc.

Mai multe detalii despre produsul premiat se găsesc pe site-ul designerului român – www.ghildush.ro și în video-ul de aici: https://youtu.be/3uquMNG9JX4

 

Tag-uri:
Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0