fbpx

Iosif Kiraly: Mapping Berlin-Bucharest

In cadrul Zilelor Culturii Germane care se desfasoara in perioada 1-9 noiembrie, Ambasada Republicii Federale Germane si Goethe-Institut Bucuresti organizeaza expozitia de fotografie Iosif Kiraly: Mapping Berlin-Bucharest.

Dupa 1989 mecanismele vietii personale l-au determinat pe Iosif Kiraly sa calatoreasca sistematic la Berlin, unde de fiecare data s-a oprit cu placere si fascinatie.

A avut ocazia să observe si sa inregistreze periodic transformarile spectaculoase prin care a trecut acest oras dupa caderea zidului ce il divizase pentru mai multe decenii.

Bucurestiul, fiind locul in care artistul traieste, a fost subiectul unei monitorizari fotografice continue in aceeasi perioada. Si el a suferit schimbari spectaculoase, uneori dramatice si cu siguranta mult mai haotice decat capitala Germaniei.

Invitatia lansata de Goethe-Institut de a pune in paralel fotografii realizate in ultimii douazeci de ani, in cele doua metropole, i-a prilejuit o incursiune in propria arhiva de imagini. Artistul a selectat si uneori reconstruit locuri si situatii asa cum le-a cunoscut candva, si cum – unele dintre ele – nu mai pot fi vazute astazi.

Tag-uri:
Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0