fbpx

IQOS World – Network of Emotions, o experiență multisenzorială, creată de Adrian Damian, în cadrul RDW

Ediția de anul acesta a Romanian Design Week, cel mare festival creativ din România, care promovează designul, arhitectura și creativitatea, este în plină desfășurare la Combinatul Fondului Plastic și în spațiile partenere din București. Până în 13 iunie, publicul poate viziona mai multe expoziții și instalații pregătite de organizatori sub tema #Together.

Pentru al doilea an consecutiv, Romanian Design Week și IQOS au dezvoltat o serie de inițiative, expoziții și instalații care aduc în prim plan importanța colaborării și a unei viziuni orientate spre viitor, bazată pe optimism și creativitate.

Indiferent de harta subiectivă care vă va ajuta să parcurgeți în acest an propunerile RDW, vă lansăm invitația de a evada în incinta Combinatului Fondului Plastic în pădurea senzorială. Atracția principală a festivalului Romanian Design Week este IQOS World – Network of Emotions, o instalație imersivă realizată în colaborare cu Adrian Damian, unul dintre cei mai captivanți scenografi contemporani. Instalația poate fi vizitată până în 13 iunie, la Combinatul Fondului Plastic din București, în strada Băiculești nr. 29.

FFF00994

IQOS World – Network of Emotions creează un spațiu al conexiunii, în care emoțiile sunt transpuse în culoare și sunet și astfel este relevată țesătura relațiilor umane. În realizarea acesteia, scenograful Adrian Damian s-a inspirat din conexiunile dintre arborii de vârste diferite și din modul în care aceștia comunică în interiorul sistemului vegetal, foarte asemănător unei comunități umane, în care legăturile sunt nevăzute, dar profunde. Trunchiurile de copaci utilizați în realizarea instalației au fost tăiați în mod legal și responsabil de autoritățile silvice în procesul de exploatare rațională și sustenabilă a fondului forestier.

Prin suprapunerea rețelei lumii vegetale cu universul social ia naștere un spațiu contemplativ, care oferă o experiență profundă a senzației de a fi împreună, interconectați. În acest ecosistem multisenzorial, rolul tehnologiei este de a ne apropia și de a facilita aceste legături, chiar și atunci când ne aflăm la distanță.

FFF01005

Instalația realizată special pentru Romanian Design Week subliniază valorile brandului IQOS: importanța tehnologiei în accelerarea progresului, pasiunea pentru design și apartenență, importanța comunității.

Adrian Damian este un creator de experiențe multisenzoriale, care utilizează tehnologia drept mijloc de exprimare artistică. Acesta a semnat peste 60 de scenografii în teatre renumite din România și străinătate, în țări precum Polonia, Finlanda, Kazahstan sau Germania.

 „Împreună, suntem mai mult decât vedem. Ne definim prin complexitatea conexiunilor dintre noi, care sunt adesea nevăzute. Acolo unde emoțiile ni se întrepătrund, se dezvăluie adevărata noastră natură. Acești copaci și dinamica relațiilor lor ne învață cine suntem cu adevărat, ne arată urmele emoțiilor noastre și cât de conectați suntem unii cu ceilalți. Mai avem multe de învățat de la ei”, a spus scenograful Adrian Damian.

1 (33)

Un alt proiect dezvoltat de IQOS în cadrul acestei ediții a festivalului, la inițiativa Romanian Design Week, este muralul Art for Air, realizat în colaborare cu Obie Platon, cel mai renumit artist stradal din România. În cadrul acestui proiect, artistul a creat, cu ajutorul vopselei inovatoare Airlite, un mural de 35mp, situat în centrul Bucureștiului, care poate fi admirat în strada Matei Millo nr. 9. Lucrarea lui Obie Platon își propune să ofere o nouă perspectivă asupra spațiului urban.

Foto Art_for_Air_2

Foto_Art_for_Air_3

FFF01090

Pe lângă acest mural, Obie Platon  aduce mai multă culoare și la RDW Design House, în Bulevardul Aviatorilor nr. 8A, unul dintre punctele de întâlnire importante pentru comunitatea creativă din București în cadrul ediției din 2021 a acestui festival. Și aici, Obie Platon și-a pus amprenta asupra locului, prin realizarea unui mural în fața spațiului care va găzdui mai multe expoziții internaționale.

Accesul la instalația IQOS World – Network of Emotions și în RDW Design House este permis exclusiv persoanelor cu vârsta peste 18 ani.

Material susținut de IQOS.

Acest produs nu este lipsit de riscuri. Eliberează nicotină, care provoacă dependență. IQOS este destinat adulților care altfel ar continua să fumeze sau să folosească produse cu nicotină.

Coșul de cumpărături
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0