fbpx

It’s a kind of magic! Samsung aduce 3 experiențe digitale inovatoare la Festivalul George Enescu

Enescu spunea că muzica e o putere imensă, în stare să unească toți oamenii între ei. Iar azi, mai mult decât oricând, afirmația sa devine și mai adevărată, și mai vie, datorită inovațiilor tehnologice care reușesc, dincolo de granițele fizice, să aducă magia într-o clipă chiar în miezul vieții noastre de zi cu zi.

Aceasta este și experiența pe care ne-o propune Samsung la ediția prezentă a Festivalului Internațional George Enescu, reinventând astfel, în cheie contemporană, felul în care ascultăm muzică clasică și în care percepem în general arta. Nu întâmplător, este o ediție ce se anunță ca fiind cea mai extinsă din istoria festivalului, cu peste 2.500 dintre cei mai valoroși muzicieni ai lumii care vor urca pe scenă și 84 de concerte și recitaluri.

Samsung marchează 3 ani de când s-a alăturat festivalului ca partener de inovație și completează bucuria participanților la festival cu 3 experiențe digitale inovatoare, punând în valoare dimensiunile culturale și artistice ale festivalului prin AR (Augmented Reality), VR (Virtual Reality) și o aplicație dedicată. 

AR: Festivalul George Enescu prinde viață cu o bancnotă!

Și pentru că uneori magia se ascunde în lucrurile sau gesturile mărunte, aparent banale, Samsung a transformat orice bancnotă de 5 lei într-un portal către universul fascinant al concertelor clasice prin simpla scanare a acesteia cu aplicația dARe by Samsung, disponibilă gratuit în Google Play și App Store. Scanarea bancnotei oferă instant, prin live streaming, acces la spectacolele disponibile pe toată durata festivalului.


Magia festivalului se poate deci trăi, prin intermediul realității augmentate, oriunde și oricând, de către oricine, dincolo de limitările fizice ale sălilor de spectacol, iar întâlnirea dintre tehnologie, artă și om creează experiențe memorabile.

Pe perioada festivalului, sunt disponibile două experiențe distincte: accesul prin live streaming la spectacolele disponibile, dar și o experiență în realitate augmentată, în afara orelor de spectacol.

dare-by-samsung_festivalul-george-enescu

VR: Realități virtuale spectaculoase într-o vizită a caselor memoriale George Enescu

Când ai fost ultima oară într-o casă memorială?

Universul cultural și personal al compozitorului George Enescu este acum și el mai aproape de tine. Patru dintre casele memoriale ale sale (la Liveni, Dorohoi, Sinaia și București) pot fi „vizitate” chiar în holul Sălii Palatului, cu ajutorul expoziției digitale permanente „Enescu 360”. Experiența este destinată doar participanților în festival, însă expoziția digitală „Enescu 360” este disponibilă publicului larg, accesând: http://muzeulmuzicii360.ro. Devenită expoziție permanentă în cadrul Muzeului Național „George Enescu”, încă din 2016, expoziția digitală „Enescu 360” se adresează tuturor pasionaţilor de muzică, artă și tehnologie.

Vizitatorii și utilizatorii dornici să aibă parte de experiențe noi de vizitare și de învățare pot explora lumea lui George Enescu și moștenirea sa culturală cu ajutorul device-urilor Samsung Gear VR. Astfel, prin intermediul tehnologiei de ultimă oră, casele compozitorului – Casa Memorială George Enescu din Liveni, Muzeul Memorial George Enescu din Dorohoi, Muzeul Național George Enescu din Sinaia și Muzeul Naţional „George  Enescu” din Bucureşti – pot fi vizitate din exteriorul acestora, dar și din interior, utilizatorii putând parcurge holurile și camerele, putând interacționa cu obiectele și exponatele din colecțiile personale ale compozitorului. De asemenea, expoziția în Gear VR permite accesul la câteva documente rare, printre care și Testamentul lui George Enescu.

Aplicația Enescu Experience, powered by Samsung

Și pentru că suntem mai mereu în mișcare și în căutare de informație instantanee, Samsung lansează și aplicația Enescu Experience, care le oferă utilizatorilor posibilitatea de a descoperi festivalul și programele asociate într-o nouă dimensiune, direct pe smartphone.

Disponibilă gratuit în Google Play și App Store, Enescu Experience cuprinde întreg programul din festival și le indică utilizatorilor (prin localizarea telefonului) ce evenimente au loc în apropiere; aceștia își pot crea totodată trasee pe harta Bucureștiului, în funcție de punctele lor de interes, bucurându-se astfel de o experiență inedită și completă a festivalului. Aplicația include detalii despre fiecare eveniment și link-uri pentru programarea participării.

Samsung își reîntărește poziția de facilitator de experiențe, ilustrând cum inovația tehnologică în domeniul cultural poate îmbogăți și amplifica experiența de festival, într-un mod perfect accesibil și îndrăzneț.

Poziția noastră de partener pentru inovație ne onorează, dar ne și determină să aducem elemente de tehnologie de ultimă generație în cadrul Festivalului George Enescu. Mai mult, în calitate de brand care susține inovația în domeniul cultural, ne  bucurăm să le oferim oamenilor experiențe digitale, cu ajutorul cărora aceștia beneficieză de toată amploarea și efervescența Festivalului George Enescu”, a declarat Simona Panait, Marketing Director România & Bulgaria, în cadrul Samsung Electronics România.

Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0