fbpx

Joacă și timp liber la FuoriSalone 2023: instalația „SWING” by Stefano Boeri Interiors

DESIGN: Stefano Boeri Interiors; TEXT: Manuela Zipiși; FOTO: Guoyin Jiang

O instalație metaforică și jucăușă semnată Stefano Boeri Interiors poate fi văzută zilele acestea (până în 26 aprilie) în cadrul FuoriSalone 2023. „SWING” este un imens leagăn colectiv amplasat în Cortile della Farmacia de la Università degli Studi di Milano. Cele 36 de scaune ale caruselului circular sunt o invitație la joc și destindere care va fi acompaniată de un program muzical în colaborare cu Fondazione I Pomeriggi Musicali. Instalația este parte a proiectului „The Amazing Playground”, un spațiu-experiență, interactiv, pus la cale de către Amazon.
Menită să îi facă pe toți cei prezenți să se gândească la importanța timpului liber și cum alegem să îl petrecem, instalația a avut drept surse de inspirație mișcarea suprarealistă spaniolă din debutul secolului XX și Circul American din Madrid, unde în timpul unor spectacole, „artiștii citeau din leagăne, jucându-se cu ambiguitatea unei oratorii literalmente suspendate între umor și delir, bucurie și cultură.”

Instalația este modulară, sistemele prinzându-se într-o horă circulară și colorată de leagăne. Cele 12 module au fiecare câte 3 leagăne a căror formă și loc se poate schimba. Banda LED plasată în partea superioară a instalației oferă glam-ul și senzația de petrecere și veselie după lăsarea serii, iluminând întreaga curte. Oțelul și lemnul care intră în compoziția instalației pot fi reutilizate ulterior, permițând itinerarea expoziției.

„SWING” devine astfel o incitantă invitație la redescoperirea plăcerii de a petrece timpul liber levitând și a bucuriei conectării cu mediul înconjurător și cu lumea în general.

PROIECT: SWING; AMPLASAMENT: Cortile della Farmacia de la Università degli Studi di Milano; DESIGN: Stefano Boeri Interiors; ECHIPA: Giorgio Donà, Jacopo Abbate, Izabel Hamza, Giovanni Garofalo, Esteban Marquez; FINALIZAT: 2023

Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0