fbpx

JOURNEY PUB

Journey Pub este un altfel de bar-restaurant-terasa unde fiecare coltisor are povestea lui. Beneficiarii doreau sa obtina o atmosfera primitoare si relaxanta, in care fiecare element sa aiba personalitate si sa ajute la conturarea temei de calatorie, iar pentru acest lucru aveam la dispozitie un timp foarte scurt. Asa ca ne-am concentrat pe gasirea acelor elemente care sa compuna aceasta tema si pe transpunerea lor in instalatii si obiecte de decor.

Localul din George Enescu nr.25 este compus dintr-un salon de 150mp cu o mica scena unde au loc concerte si diverse evenimente, doua camera de 55 si 30mp la demisol, unde clientii pot juca board games, pot picta sau modela cu fimo, plus o terasa-gradina cu mult spatiu verde.

Provocarea a fost sa amenajam aceste spatii in stiluri diferite, conforme cu functiunea fiecaruia, dar sa le unificam in acelasi timp prin tema “journey”.

Pentru salon am ales tonurile de sepia, culori mai desaturate si elemente care sa creeze o atmosfera retro-chic. Fara indoiala baloanele cu aer cald ce plutesc in penumbra sunt elementul principal al amenajarii salonului, care te transporta in alta lume.

Scafa circulara existenta in centrul plafonului a fost transformata intr-o busola metaforica ce indica directiile si distantele reale catre orase importante ale lumii. Tablourile reprezinta si ele imagini cheie din aceleasi orase, iar peretii decorati cu vederi vin sa completeze povestea nomadului poposit la Journey Pub.

Langa scena se adaposteste un cufar de lemn vintage, personalizat cu diverse colaje. Acesta serveste si ca suport pentru globul pamantesc luminos, pe care calatorii mai curiosi il pot studia pentru a-si gasi urmatoarea destinatie.

Separeul pentru nefumatori este dominat de harta grunge printata pe canvas de dimensiunile peretelui. Pe peretele alaturat colajul cu ceasuri, potrivite dupa diferite fusuri orare, are grija ca toata lumea sa se imbarce la timp.

Spatiile de la demisol au o nota ludica: culorile sunt mai tari, picturile mai vesele, iar corpurile de iluminat atipice sunt create din cani si ceainice pictate manual.

Camera de nefumatori de jos si-a capatat repede statutul de camera de joaca datorita traseului de “drumetie de weekend” de pe pereti, balansoarelor, divanului cu steaguri pe sertare si, nu in ultimul rand, consolei Nintendo care atrage prichindeii.

Camera cu bolta a reprezentat una dintre cele mai mari provocari ale acestui proiect. Ne placea mult plafonul boltit si voiam sa il punem in valoare, dar in acelasi timp trebuia sa acoperim cateva imperfectiuni destul de vizibile. A aparut idea roiului dinamic de fluturi, directionat spre exterior, spre libertate.

Apoi am adaugat sase spoturi directionale care evidentiaza forma boltii si creaza umbre fluturilor, plus doua lampi centrale pentru iluminatul general al camerei. A rezultat o atmosfera feerica completata de o lumina calda si intima.

Terasa este poate locul cel mai relaxant din Jorney Pub. Cele aproape 250 de lumini de pe culoarul central ofera senzatia unei paduri invadate de licurici. Patru obloane dezvaluie canvasuri cu peisaje reprezentand cele 4 puncte cardinal. Fiecare perete este diferit de vecinul sau, si oriunde ar sta, clientii vor descoperi detaliile temei Journey: vederi, avioane, sticlute cu mesaje, hippie vans si felinare de plaja.

Spatiile de trecere nu au fost deloc neglijate: intrarea din strada a primit o instalatie luminoasa formata din 250 de pasari, completata de un sir de casute pentru pasari desenate pe peretele holului; casa scarii ce uneste parterul de demisol si gradina este decorata cu un un panou string art si un curcubeu-parabolid hiperbolic creat tot din fire colorate; pe holurile de la subsol sunt pictate diverse vehicule vesele, iar peretii culoarului dinspre terasa spun povestea unui calator ce exploreaza un tinut de vis.

In Journey Pub nimic nu este cum te-ai astepta, aproape toate decoratiunile sunt personalizate si lucrate in intregime manual, iar cu fiecare pas te asteapta o noua surpriza. Echipa cu care am colaborat la acest proiect a fost fantastica. Multumim Dablef, Hermina Stanciulescu, Alexandra Andries, Rufi, 11am architects, Igloo Design si Wood be nice, pentru lucrurile minunate pe care le-au creat la Journey Pub!

Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0