fbpx

Kāne World Food Studio, exotic vegetal

Aflat într-o permanentă fervoare, Bucureștiul cunoaște intervenții care îi modifică pozitiv și îi regenerează țesutul urban. Una dintre acestea este recenta apariție a restaurantului Kāne, într-un imobil situat în zona Tunari-Ștefan cel Mare. Exotismul este cadrul restaurantului-bar amenajat de Bogdan Ciocodeică sub auspiciile unei strânse colaborări cu beneficiarii. Exotism, deoarece Kāne (numele provine de la zeul hawaiian al plantelor și hranei sălbatice, al pădurilor și junglei) propune o bucătărie tropicală, inspirată din întreaga lume. Designul a fost privit din perspectiva unei rame în care să se așeze coerent tropicalul Kāne.

Din acest motiv, proiectul amenajării a avut drept țintă principală atmosfera, sugerarea intrării într-o adevărată oază urbană. Vegetalul este astfel ridicat la rang de laitmotiv, materia­lizat atåt prin abundența plantelor, cât și la nivel coloristic (tavanul aparent cu tubulatura și aparatura vizibile este vopsit în verde închis). O prezență specială, menită să facă vizibilă tema vegetal-exotică este desenul de pe perete rea­lizat de decoratoarea franceză Christele Begoc, care suprapune temei amenajării tehnica liniilor fine de construcție.

Spațiul de 180 de mp și 74 de locuri a fost tratat uniform, existând câteva elemente care ies în evidență, cum ar fi barul din marmură de opt metri lungime și placarea cu oglindă a peretelui adiacent care prelungește optic spațiul. Diversele segmente din amenajare urmăresc o schemă funcțională, obținându-se o anumită simetrie între zonele de stat perimetrale și cele din centru, cu caracter mai fluid. În anumite zone, plantele conturează oaze de intimitate.

Materialele alese sunt simple, brute: betonul (podea și stâlpi), plăci ceramice glazurate care oferă un fundal colorat, oglinzi, detalii de alamă. În această ramă, mobilierul din lemn și marmură își găsește un loc foarte coerent. Mobilierul este custom made și a fost realizat în colaborare cu Atelier Ciprian Manda, 13X14 și Our Design.

Iluminatul (corpuri de iluminat realizate de către Meșteshukar ButiQ și Cristofaro Luce) are rolul de a pune accent pe zona meselor și pe food design și, pe alocuri, de a pune în valoare, punctual, un anumit detaliu. Structurarea liberă a spațiului și toate detaliile amenajării asigură conexiunea cu experiența culinară Kāne și evadarea exotică, luxuriantă pe care o presupune întreaga poveste.

www.ciocodeica.com

Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0