fbpx

Kenneth Frampton – Doctor Honoris Causa al UAUIM

Universitatea de Arhitectură şi Urbanism „Ion Mincu” din Bucureşti va decerna titlul de Doctor Honoris Causa Profesorului Arhitect Kenneth Frampton în cadrul unei ceremonii care va avea loc joi, 27 Mai, începând cu ora 16.30, în Sala Frescelor. După ceremonie, Kenneth Frampton va susţine şi o conferinţă cu titlul Megaform as Urban Landscape.

Numărându-se printre personalităţile cele mai marcante din domeniul teoriei şi istoriei arhitecturii contemporane, Kenneth Frampton s-a născut în 1930, în Woking (Marea Britanie) şi, în 1956, a absolvit Architectural Association School of Architecture din Londra. Ca arhitect, a lucrat în Israel şi a colaborat cu Middlesex County Council şi cu Douglas Stephen and Partners. În acelaşi timp, a fost cadru didactic invitat în cadrul Royal College of Art din Londra. În 1965, a emigrat în Statele Unite şi, între 1966 şi 1971, a predat la Universitatea Princeton (1966–1971). 1972 a fost anul în care Kenneth Frampton a început să predea la Universitatea Columbia, unde a condus Departamentul de Arhitectură între 1986–1989, devenind apoi, în 1993, directorul programului de doctorat în domeniul istoriei şi teoriei de arhitectură. Tot în 1972, a fost numit membru al Institute for Architecture and Urban Studies din New York, alături de nume ca Peter Eisenman sau Rem Koolhaas.

Dintre lucrările semnate Kenneth Frampton, cea mai importantă este considerată Modern Architecture: A Critical History, publicată în 1980, unde autorul a formulat ideea esenţială a continuării critice a proiectului emancipator modern. Definind principiile regionalismului critic, volumul revizuieşte întreaga perspectivă teoretică asupra Mişcării Moderne şi a curentelor postbelice care i-au urmat.

Tag-uri:
Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0