Laboratorio Brew Room, un vis de explorator devenit realitate pe Calea Victoriei

laboratorio_1

Când crezi că nimic nu te mai poate surprinde pe mai nou și, pe alocuri, extrem de aglomerata bucureșteană Cale a Victoriei, între plimbări duminicale pe străzi recucerite de oameni și toate vitrinele care s-au aprins rând pe rând, descoperi Laboratorio Brew Room, care animă bulevardul spre Piața Victoriei. Aici, un spațiu cu ferestre larg deschise se oferă străzii, lăsând să se vadă un mediu clean, cu iz de laborator pus pe experimentare. Și chiar despre asta e vorba, așa cum am aflat de la Alexandru Stan, care și-a dorit un loc al lui în care să existe și să bucure lucrurile care îi fac plăcere.

Procesul nașterii și ființării unui bar nu este, desigur, unul lipsit de provocări. Dar tocmai acestea din urmă și ideea de permanentă dinamică și provocare sunt, s-ar putea spune, motorul care a generat și mișcă spiritul Laboratorio, cristalizat din pasiunea de explorator a lui Alexandru și respectul pentru calitate în toate formele sale. Când nu este în aer, zburând la propriu peste mări și țări, Alexandru descoperă energia orașelor și locurilor în care ajunge.

laboratorio_2

Asta și relativ recenta pasiune pentru berea artizanală l-au făcut să descopere berile speciale, experimentale marca Mad Scientist. Pe care le puteți încerca acum la doză, ori la draft, turnate din dispozitivele cu siluetă metalic-elegantă, din spatele barului. În același spirit al licorilor care au nevoie de tihnă și spirit avizat pentru preparare, berilor li s-a alăturat cafeaua de specialitate, grație colaborării cu Sloane Coffee Roastery.

laboratorio_3

Ochiul e atras în continuarea barului-beton de silueta eleganto-futuristă a espressorului din prestigioasa familie La Marzocco, un modbar care oferă eleganță întregului proces. În așteptarea infuziilor de ceai ale sezonului rece și a apariției în meniu a unor gustări care să nuanțeze experiența (quiche-uri, tarte dulci etc.), se mai pot încerca și cocktailurile și long drinks-urile care stau tot sub semnul experimentării.

laboratorio_4

Am lăsat pentru încheiere descrierea spațiului în care s-a așezat visul lui Alexandru de a invita oamenii într-un loc care să stimuleze toate simțurile transpus în cheie design de echipa Oblic Studio. Din seria as above so below, personalitatea betonului aparent al plafonului privește către microcimentul pe care se pășește.

laboratorio_5

Barul prelungește senzația de coerență calmă a betonului invitând la atingere, iar modbar-ul își așază în continuarea acestuia silueta organică placată cu un material reflectori­zant. În Laboratorio, surpriza vizuală continuă și în „culise”. Partea de vestiar cilindric are valențe de corp de iluminat fiind croit din tablă perforată și prevăzut cu neon ce potențează atât placarea dicroică (verde-albastru) care îmbracă băile (unde veți fi surprinși inclusiv audio), cât și peretele din aluminiu pe care au apărut oglinzi retrovizoare disco SF ’70s. Aceste oglindiri completează privirea pe care întreg spațiul și-o aruncă prin oglinda mare, rotundă de lângă bar, conturând un întreg ludic, experimental, care îți face poftă de revenire.

AMENAJARE DE INTERIOR: Oblic Studio; FINALIZAT: 2021

Articol publicat în igloo #204 / octombrie-noiembrie 2021 / Post Covid City / rubrica #DeGustBun

igloo_204-shop