fbpx

Lana

Aflată în prezent la un master în Italia Lana continuă să reinterpreteze teme aparent banale într-un stil nonconformist, îndrăzneţ până la suprarealism; ne povesteşte mai multe despre creaţiile ei provocatoare în interviul de mai jos.

Igloo: Când şi cum te-ai hotărât să intri în lumea designului? A existat vreo întâlnire care te-a marcat?

Lana: Nu cred că m-am hotărât încă dacă să intru în lumea designerilor sau nu, dar cred că totuşi s-a întâmplat atunci când am lansat colecţia de licenţă şi site-ul Lanaa.ro.

Lana

Igloo: Care îţi sunt sursele de inspiraţie zilnice şi mai generale, pe termen mai lung? Cum arată/trebuie să arate spaţiul unde lucrezi?

Lana: Nu am căutat niciodată inspiraţie şi nici nu m-am întrebat de unde vine, prefer să mă las până şi eu surprinsă şi să îmi pun această întrebare. Nu am un anume spaţiu fizic în care lucrez, pentru că sunt tot timpul în mişcare, spre exemplu acum locuiesc în Roma, unde am primit o bursă de studii şi o rezidenţă ICR – aşadar spaţiul meu de lucru devine mai degrabă interior, e înăuntrul meu, pentru că trebuie să îl plimb peste tot cu mine.

Lana

Igloo: Care este cea mai importantă/fericită realizare de până acum?

Lana: Minunea că sunt.

Igloo: Care sunt cele trei cuvinte care ţi-ar caracteriza stilul?

Lana: Cred că e doar unul – Lana.

Lana

Igloo: Care sunt planurile pentru acest an? Şi aşteptările de la scena designului în România?

Lana: Nu am planuri şi nici aşteptări (poate doar de la mine).

Igloo: Ce gânduri ai pentru cei care studiază astăzi designul?

Lana: Având în vedere că şi eu sunt încă un student care se pregăteşte să devină designer (printre altele), aş mai aştepta puţin în privinţa sfaturilor.

Lana

Coșul de cumpărături
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0