fbpx

Lansăm Arhitectura la feminin | Un podcast igloo | Ep. 01 – Iulia Stanciu

 

Salut,

 

Sunt Anda Zota, arhitectă și redactor-șef igloo, și vreau să-ți prezint un proiect pe care abia îl așteptam – podcastul Arhitectura la feminin. Găsești primul episod pe platformele YouTube, Spotify și pe site-ul nostru, www.igloo.ro. 

 

 

În martie 2021 am început un proiect nou, împreună cu colegii din redacție și susținuți de Ideal Standard România. L-am numit Luna arhitectelor și ne-am propus să sprijinim și să promovăm prezența feminină din arhitectură și design, aducând mai aproape de comunitatea digitală igloo figurile femeilor arhitect care dau contur și sens spațiului din jurul nostru. Am pornit cu o campanie în social media și am continuat cu o rubrică permanentă în revistă și un album tipărit. O poveste care a curs cu entuziasm, crescând firesc în idee, formă și amploare.

 

Vara aceasta proiectul capătă o voce nouă. Podcastul Arhitectura la feminin e o etapă necesară și complementară, prin care construim o narațiune pe mai multe voci și trasăm perspective proprii, feminine, asupra practicii de arhitectură. 

 

În cele 6 episoade ce urmează voi discuta cu arhitectele invitate, dezvăluind istorii personale și profiluri profesionale fascinante, povești necunoscute până acum – despre începuturile carierei, despre provocări și dileme, perspective de viitor, proiecte spectaculoase.

 

Primul episod a fost o bucurie și o onoare, pentru că o am alături pe Iulia Stanciu, o personalitate carismatică și o prezență de pionierat pe scena locală. Iulia Stanciu este asociată biroului Starh încă din 1996, doctor în arhitectură și profesor la Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu” din 1992. Alături de Starh, a câștigat numeroase premii de-a lungul anilor, atât la Anuala și Bienala de Arhitectură, cât și nominalizări la Premiul Mies van der Rohe. Mai multe despre proiectele Iuliei Stanciu găsești pe starh.ro. Iar aici poți citi un fragment din interviul apărut în albumul Arhitectura la feminin

 

Cu drag,

Anda

 

 

 

 

Arhitectura la feminin este un podcast igloo, finanțat de Ordinul Arhitecților din România din timbrul de arhitectură, susținut de Ideal Standard România, în parteneriat cu Ordinul Arhitecților din România, filiala București. Ne poți asculta pe platformele YouTube, Spotify și www.igloo.ro.

Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0