fbpx

Lansare album ”<40. 14 Birouri de arhitectură”

igloomedia continuă seria AVPI (Arhitecturi văzute prin igloo) prin publicarea albumului “≤40. 14 birouri de arhitectură”, într-un format grafic nou, dinamic şi neconvenţional. Tema publicaţiei reprezintă de asemenea o noutate: prin intermediul interviurilor şi al imaginilor, sunt prezentate pe larg 14 tinere birouri de arhitectură din România, care au semnat în ultimii ani o serie de proiecte “proaspete” şi inovatoare, multe dintre ele premiate de altfel la competiţiile locale de arhitectură (Anuala de Arhitectură Bucureşti, Bienala de Arhitectură Bucuresti, Anuala de Arhitectură Timişoara etc.).

Albumul “≤40.14 birouri de arhitectură” nu se propune drept un compendiu exhaustiv al arhitecţilor tineri din România, ci constituie, mai degrabă, o privire de moment asupra unei categorii profesionale care se raportează din ce in ce mai mult la standardele internationale. Sunt surprinse aici cele mai active birouri tinere ale ultimilor ani: PZP, SYAA, Square One, Dinoiu & Pop, AA Studio, Igloo Architecture, Corvin Cristian, Exhibit Arhitectura, ADN BA, Point4 Group, Republic of Architects, Parasite Studio, Tecon şi Estudio.

Într-un context social şi economic încă tulbure, din care câştigătoare pare a fi, în continuare, mediocritatea, igloomedia consideră necesară susţinerea şi promovarea iniţiativelor de calitate şi a arhitecturii de valoare, cu atât mai mult atunci când acestea vin din partea arhitecţilor tineri, cei care, împreună, pot produce o schimbare (cel puţin, de atitudine).

Cele 14 birouri prezentate în paginile albumului sunt unite nu numai de vârsta asociaţilor/fondatorilor (sub 40 de ani), ci şi de preocuparea pentru aspecte problematice ale arhitecturii actuale, în acord cu ceea ce se întâmplă la nivel internaţional: rezolvarea relaţiei dintre vechi şi nou, adecvarea formei la funcţiune, cu atenţie pentru costuri şi pentru sustenabilitate, recuperarea unor situri şi arhitecturi valoroase, calitatea spaţiilor publice. Proiectele lor marchează o schimbare în abordarea arhitecturii din care vor avea de câştigat, pe termen mediu şi lung, atât clienţii, cât şi oraşele şi mediul cultural local.

Lansare album ”<40. 14 Birouri de arhitectură”

Format: 230 x 245 mm

Numar de pagini: 210

Imagini color

Aparitie: decembrie 2010

Pret: 23 lei

Comandă albumul

Răsfoieşte-l

Despre igloomedia

Editura igloomedia a fost înfiinţată în 2001. În prezent, ea este una dintre puţinele companii editoriale din ţară specializate în publicarea cărţilor de arhitectură, design interior şi patrimoniu. Prin programul său editorial, igloomedia îşi propune să contribuie la conturarea unui spaţiu public coerent, prezentând exemple locale, dar şi din străinătate. Misiunea sa a rămas, încă de la început, ridicarea standardelor culturii vizuale într-o societate care îşi caută încă reperele în domeniul arhitecturii şi al politicilor urbane. igloomedia numără în prezent şapte serii editoriale, pe care le diversifică de la an la an. Cel mai cunoscut produs este revista lunară igloohabitat&arhitectură, situată la interferenţa unor interese dintre cele mai variate: arhitectură, design, patrimoniu, cultură urbană, artă contemporană. Publicaţiile igloomedia, tratând subiecte legate de arhitectură, design, patrimoniu şi habitat stau mărturie pentru faptul că fiecare gest de natură culturală trebuie să fie însoţit de un discurs coerent. În spiritul acestei convingeri, igloomedia îsi propune să creeze un spaţiu al dialogului între specialişti şi marele public.

Tag-uri:
Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0