fbpx

Cum se studiază viața urbană. Lansare carte & proiecție film

Marți 9 iunie, ora 18:00 în Aula Bibliotecii Centrale Universitare București va avea loc lansarea noului volum semnat Jan Gehl & Birgitte Svarre – Cum se studiază viața urbană. În cadrul evenimentului va fi proiectat filmul „The Human Scale”, inspirat de activitatea biroului Gehl Architects, și se va desfășura o discuție despre cum studiul vieții urbane poate contribui decisiv la o dezvoltare coerentă pentru orașele din România.

Invitați: arh. Vera Marin, arh. Teodor Frolu, arh. Bruno Andreșoiu

Noul volum publicat în limba română de igloo media propune în premieră o istorie a studiilor despre viața urbană, un domeniu la a cărui apariție și dezvoltare Jan Gehl a contribuit substanțial, începând cu mijlocul secolului 20. Într-o suită de șapte capitole bogat ilustrate, cartea îi inspiră pe oameni să acorde mai multă importanță vieții publice și le oferă instrumente concrete despre cum poate fi aceasta studiată într-un mod simplu și ieftin. Este în egală măsură un manual inedit pentru toți cei care vor să analizeze și să îmbunătățească viața spațiilor publice urbane și o sursă de inspirație pentru a înțelege rolul studiilor urbane ca instrument politic.

Cum se studiază viața urbană apare în România într-un moment în care din ce în ce mai mulți cetățeni, urbaniști și politicieni abordează problemele ridicate de dominația automobilelor și de lipsa de spațiu public de bună calitate, accesibil tuturor. Speranța noastră este că această carte poate contribui la dezbaterea pe această temă în România și va oferi inspirație cu privire la cum se poate aborda calitatea vieții în raport cu mediul construit, pentru a crea orașe românești mai atractive, mai durabile, sigure și sănătoase pentru secolul 21″, spune autoarea cărții Birgitte Svarre.

Cu ocazia lansării în limba română a noului volum semnat Jan Gehl & Birgitte Svarre, igloo media re-aduce la București filmul „The Human Scale inspirat de proiectele realizate în întreaga lume de biroul de consultanță și planificare urbană Gehl Architects. Într-un mix impresionant de imagini și sunete, documentarul ne vorbește despre necesitatea unei schimbări radicale în modul în care trăim și în mentalitate, dar ne și sugerează un „instrument” esențial pentru orașele contemporane: planificarea la scară umană. În contextul local, este un film de neratat și sperăm ca alături de carte să provoace dezbatere și să inspire noi inițiative urbane.

Cum se studiază viața urbană. Lansare carte & proiecție film

Cartea va putea fi achiziționată în cadrul evenimentului de lansare la prețul special de 26 lei. Prețul este valabil și pentru comenzile realizate online pe igloo.ro

Publicarea albumului a fost sprijinită de Ordinul Arhitecților din România. Intrarea la eveniment este liberă. Facebook event: https://www.facebook.com/events/1679694715592410/ 

Tag-uri:
Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0