fbpx

Lansare Interioare din România 6 – 16 noi amenajări interioare creative și originale

Într-un cadru informal, dar nu lipsit de eleganţă – pe care o emană actualul sediu al showroom-ului TEMPINI din Timișoara -, a avut loc joi, 6 aprilie, lansarea celui mai nou album al seriei igloo best, o nouă selecție de interioare spectaculoase din România, ce privilegiază inovația și creativitatea. Cu sprijinul TEMPINI și Reynaers, parteneri ai evenimentului, am petrecut o seară frumoasă alături de arhitecții și designerii timișoreni prezenți la eveniment.

best-of-56

Într-o atmosferă relaxată, cu spaţiile animate de imagini sugestive ale interioarelor şi de muzică bună, s-au schimbat impresii despre designul interior autohton, despre importanța obiectelor de decor, dar şi importanţa finisajelor pentru orice proiect de succes.

best-of-34

Cu ocazia lansării noului volum, am vrut să aflăm, prin intermediul unui concurs online organizat în parteneriat cu TEMPINI, ce reprezintă designul de interior în viziunea arhitecților și designerilor. Mai jos am selectat 10 dintre cele mai interesante răspunsuri primite în urma îndemnului nostru pe care le premiem cu câte un album Interioare din România 6.

best-of-55

Noul album aduce în prim plan o selecție de amenajări de interior îndrăznețe, ce poartă semnătura unor arhitecţi de succes care reuşesc să individualizeze spaţiul şi să îşi lase amprenta asupra designului.

best-of-24

Designul de interior, în viziunea arhitecților și a designerilor (răspunsuri concurs)

Ștefan Lazăr, designer de interior: Amestecă tetris-ul și cubul cubik, cu integramele, cu sudoku ,….. o să-ți dea „un joc”, se numește design de interior.

Isopescu Laurențiu, arhitect: design-ul interior, pentru mine, înseamnă crearea unuia, sau mai multor spații bazate pe necesitățile utilizatorilor, care oferă contextul necesar pentru ca aceștia să devină mai buni ca persoane”.

 Munteanu Paul, Std. Arh. :Arhitectura este arta prin care noi arhitecții, designerii de interior sau studenții încercam să transpunem în realitate cele mai personale gânduri. Uneori reușim, alteori, mai puțin.:) Practic ceea ce noi modelăm ne ajuta sa comunicam cu mediul inconjurator”.

Damian Alexandru, architect: “Este felul prin care trăim, simțim și experimentăm spațiile care ne separă de exterior. Această trăire poate fi exprimată și controlată prin lumină, proporție, formă, sunet sau materialitate pentru a ne oferi sentimental și atmosfera potrivită în funcție de destinația spațiului folosit”.

Claudia Bugar, designer de interior:Sunt designer de interior.  Sunt încântată de ceea ce fac, și îmi place să creez interioare cu stil.  Pentru mine designul de interior înseamnă să ies din monotonie, să ies din rutina de zi cu zi și să creez spații armonioase, călduroase, pline de culoare care să satisfacă și să încânte privirea oricui”.

Miodrag-Petru Stoianov, arhitect: “Din punctul meu de vedere, designul de interior presupune crearea unui ambient care să nască o emoție especifică în ocupanții acelui spațiu.”

Bota Alexandru, arhitect: “Consider că designul de interior este mai mult decât alegerea corectă / interesantă a unor piese puse în spațiu. În designul de interior vorbim despre stări și sentimente. Cheia succesului, cred eu, este să poți contura un spațiu în funcție de personalitatea și necesitățile clientului. În principiu actul de cunoaștere este cel mai greu de redat într-o încăpere, clientul trebuie să fie foarte deschis încă de la început”.

Daniela Degianschi, designer de interior:Designul interior pentru mine înseamnă bucurie, când știu că pot aduce fericire pe chipul oamenilor de fiecare dată când pășesc în spațiul amenajat de mine”.

Meglei Vlad, architect: „Designul interior este arta de a gandi miezul de dincolo de coajă”

Mihai Caraghiaur, designer de interior: „Pentru mine designul este un mijloc de expresie, este modul prin care reușesc să comunic o stare, o emoție. Este instrumentul care mă ajută să-l educ, să-l transform pe cel de langă mine și îmi asum acest lucru ca o responsabilitate socială”. 

best-of-26

Albumul Interioare din România 6 poate fi găsit în marile librării din țară sau poate fi comandat online de aici: https://www.igloo.ro/produs/interioare-din-romania-6/

Coșul de cumpărături
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0