fbpx

Lansarea proiectului „Arhiva de arhitectură: case și prăvălii”


Proiectul cultural și editorial online inițiat de Asociația Istoria Artei în 2013 și realizat în 2014 cu tema „Arhiva de arhitectură: 1830-1860” și în 2015 ca „Arhiva de arhitectură: casele arhitecților din București continuă și anul acesta cu o nouă etapă „Arhiva de arhitectură: case și prăvălii”.

Cu ocazia Zilelor Bucureștiului și Europene ale Patrimoniului au fost organizate în perioada 15-17 septembrie trei tururi ghidate gratuite, susținute de istoric de artă dr. Oana Marinache, la care au fost înregistrați 35, 36 și respectiv 39 participanți reprezentanți din arhitecți, ingineri, istorici, ghizi turistici, sociologi, economiști, membri ai presei și public larg, pasionat de istoria orașului și arhitecturii.

Activitățile proiectului „Arhiva de arhitectură: case și prăvălii” continuă săptămâna aceasta cu lansarea oficială de joi, 21 septembrie, începând cu ora 19:30, la Casa de cultură „Friedrich Schiller” din strada Batiștei nr. 15, sector 2. Participanții vor afla mai multe despre activități, echipă, calendarul de lucru și vor primi gratuit caietul de activități realizat în cadrul proiectului cu sprijinul financiar al Centrul Cultural al Municipiului Bucureşti ARCUB. Acesta conține 8 pagini, este format A5, a fost tipărit color și va fi distribuit gratuit tuturor participanților la tururi, conferințe, ateliere pentru elevi și familii precum și instituțiilor culturale partenere.

În școlile bucureștene se vor organiza o serie de ateliere de istorie urbană, în care vor fi prezentate elevilor și cadrelor didactice evoluția caselor și a modului de desfășurare a activității comerciale în a doua jumătate a secolului al XIX-lea.

La sfârșit de săptâmână, istoricul Alina Havreliuc va susține activități gratuite pentru familii în cadrul evenimentului „Grădina cu Artiști” în Parcul Kiseleff:

Sâmbătă, 23 septembrie, ora 12-13, ateliere gratuite
Duminică, 24 septembrie, ore 11-13, ateliere gratuite

Pentru înscrieri: ateliereistorieurbana@gmail.com până vineri, 22 septembrie
Toate materialele tiparite sunt gratuite și rămân în posesia copiilor.
Pentru mai multe detalii despre proiectele Asociației Istoria Artei:

http://asociatiaistoriaartei.blogspot.ro/; www.arhivadearhitectura.ro

Coșul de cumpărături
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0