fbpx

Lemnul ca personaj principal. IF3 House, Timişoara by Mario Stoica Design Studio

Cu un singur nivel şi o suprafaţă construită desfăşurată de aprox. 160 mp, această casă din Timişoara combină naturaleţea lemnului cu o atmosferă elegant-minimalistă unde tehnologia sunetului joacă un loc major. Pasionaţi de muzică, proprietarii au cerut ca aceasta să fie integrată în amenajare, iar, în ceea ce priveşte restul elementelor, au acordat arhitecţilor libertate deplină.

Accesul în interiorul locuinţei presupune traversarea unui coridor cu lungimea de 7 metri, placat cu riflaje din MDF furniruit. Ca un veritabil pasaj ce marchează părăsirea domeniului public şi pătrunderea în mediul intim al casei, acesta este caracterizat de confort, lumină caldă, o temperatură potrivită și detalii ce stimulează simţurile și îmbie la relaxare. În mijlocul coridorului este prevăzută o fâșie din tablă metalică, vopsită în negru satinat, cu spoturi aplicate și orientabile, ce ghidează parcursul spre zona de zi, apoi coboară până pe podea, intersectând blatul mesei de dining.

casa_IF3_8

Lemnul este personajul principal al open-space-ului care conţine living-ul, bucătăria şi dining-ul, în combinaţie cu nuanţe de gri şi negru, efectul fiind unul de atmosferă sofisticată şi atemporală. Cu excepţia scaunelor mesei de dining şi taburetelor insulei-bar, toate piesele de mobilier au fost realizate local.

În spiritul discreției, dar şi al economisirii de spaţiu, depozitările au fost ascunse, lăsând la vedere doar corpul multimedia suspendat. Realizat din tablă metalică, riflaje furniruite, gresie porțelanată și cântărind peste 1,5 tone, el constituie elementul definitoriu al zonei de living, pe care o transformă într-un spațiu cu greutate.

casa_IF3_7

Echipamentul audio atât de important pentru proprietari presupune, aşa cum este de aşteptat, un număr semnificativ de cabluri, a căror prezenţă este, de multe ori, inestetică, însă arhitecţii au găsit o soluţie de a le integra în ansamblul multimedia în aşa fel încât să rămână neobservate. Astfel, muzica rămâne o prezenţă esenţială, fără ca echipamentul în sine să deranjeze. Corpurile de iluminat tip spot fac, totuşi, aluzie la atmosfera unui studio de înregistrări.

PROIECT: Mario Stoica Design Studio, arh. Mario Stoica; FINALIZAT: 2020

Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0