fbpx

Lidl IT Hub – AMA Design


Spațiile de birouri pentru industria IT sunt întotdeauna surprinzătoare și pline de culoare. Divizia de IT a Lidl România este una tânără și cu un spirit aparte, în care cultura companiei este trăită prin exemplu și nu prin impunere. Ca atare, libertatea arhitecților a fost și ea încurajată, ei având mână liberă în crearea designului pentru acest nou sediu.

Discutând, așadar, cu echipa de arhitecți despre procesul de creare a acestui proiect, am regăsit aceeași filozofie pe care o identifici în majoritatea birourilor ce poartă semnătura AMA Design: o abundență de culori, texturi și zone informale.

„De acest lucru au nevoie oamenii care lucrează în IT, pentru că majoritatea petrec minimum 6 ore în fața calculatorului. Pentru scurte perioade de timp pe parcursul zilei, ei au întâlniri de brainstorming sau scrum meetings, în care se face o coordonare de proiect și se organizează etapele următoare. Pentru acest motiv, ceea ce este poate cel mai important este faptul că zonele de relaxare trebuie să funcționeze ca spații de socializare. Construind în acest fel dinamica ambientului, prin integrarea nevoilor de business cu cele de socializare, poți menține agilitatea și conectivitatea umană prin optimizarea fiecărui loc de întâlnire, fie el formal sau informal”, ne spune Anda Manu, Managing Director AMA Design, despre demersul de design interior abordat.

Deloc surprinzător, există și puțin umor inserat în toată grafica ce apare ca laitmotiv în spațiu. Whiteboards cu elemente de tip pop art, printurile decorative în sălile de ședințe și mocheta printată fac ca tot acest amestec de culoare și texturi să aprindă tot interiorul într-o joacă foarte bine controlată. Spațiile verzi ajută la absorbția acustică prin textura lor și completează, atât zonele de întâlnire, cât și circulațiile.

„Nu este ușor să păstrezi un echilibru acustic în spațiile mari de tip open space. Chiar dacă spațiile deschise creează o coeziune de echipă, de multe ori este necesară și o protecție vizuală, și mai ales, acustică. Fiecare element care sparge unda de sunet, aduce confort acustic prin absorbție sau atenuare a reverberației. Experiența de-a lungul anilor ne-a arătat faptul că spațiile de lucru de calitate nu se bazează doar pe criterii de estetică. Acestea trebuie, de asemenea, să integreze în design cât mai multe elemente multifuncționale ce deservesc cerințele de utilizare curente pe timpul desfășurării activității de business, care sunt apoi interpretate prin viziunea arhitectului” – Anda Manu.

***

Proiect: LIDL IT HUB; Program: amenajare de interior office; Adresa: Pipera Business Tower, Bd. Dimitrie Pompeiu nr. 6E, București; Arhitectură / design de interior: AMA DESIGN; Finalizat: 2018

Proiect prezentat în igloo #194_Efemer-Permanent

_IGLOOJOI__

Coșul de cumpărături
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0