fbpx

Limitele tehnicii dupa Era Fasteco – ATELIER DE PRINT EXPERIMENTAL

La invitatia organizatorilor editiei a 5-a a Bienalei Internationale de Gravura Experimentala, Square Media propune un atelier experimental invitand artistii Nicu Ilfoveanu si Michele Bressan, alaturi de Jan Eugen, sa construiasca impreuna o lucrare.

curatori: Cosmina Chituc & Alexandru Branişte
artişti: Nicu Ilfoveanu / Jan Eugen / Michele Bressan

Deschidere: Miercuri, 16.01.2013, 6 P.M. (work in progress)
Atelier 030202 (Sf. Vineri nr. 11, Bucureşti)

Limitele tehnicii dupa Era Fasteco - ATELIER DE PRINT EXPERIMENTAL

Asa cum discutia asupra imaginii se afla dincolo de tehnologia producerii ei, tot asa Limitele tehnicii dupa Era Fasteco trece dincolo de practica expozitionala si incepe un atelier al fortarii standardelor si proceselor mecanice, intr-o galerie – poate nu intamplator ea insasi Atelier 030202.

Sensul acestei lucrari se diferentiaza insa de conceptia unitara a unui semnal vizual unic. Ea se refera, atat vizual cat si practic, la munca lucratorilor pe un teren determinat. Perspectivele, posibilitatile ca si limitele sunt nedeterminate si tocmai aceste diferente lucreaza impreuna.

Nicu Ilfoveanu este un artist interesat de abordarea slow-tech a fotografiei si filmului, pe langa editiile tiparite. Demersul sau se caracterizeaza prin jocul dintre personal si documentar, dintre trivial si sublim, dintre evidenta si indoiala. A expus recent la FotoFestival, Mannheim-Ludwigshafen-Heidelberg, Germania si PotoEspagna, Cuenca, Spania. Traieste si lucreaza in Bucuresti, Romania.

Michele Bressan artist vizual interesat de fotografie si film, stabilit in Bucuresti din 1993. Lucrarile sale surprind aspecte ale realitatii post comuniste din Romania, folosind mediul fotografiei ca cercetare artistica. Prin practica reprezentarii mediului inconjurator in serii care au specificul unui jurnal subiectiv sau printr-o abordare mult mai distanta, el ofera un comentariu si in acelasi timp posibilitatea de relationare la o scena in care suntem martori ai particularitatilor si mecanismelor unei societati aflate intr-un proces lent de tranzitie.

Lucrarile sale au fost prezentate la: Mois de la Photo, Les Rencontres d’Arles, Musée dÁrt Moderne Saint Etienne, ESSL Museum Wien, Muzeul National de Arta Contemporana Bucuresti, Fondazione Fotografia Modena.

Jan Eugen este un artist sensibil la suprafete, la calitatea imaginii, la texturi, la expresivitatea materialelor in care lucreaza. Miza interesului sau vizual este strans legata de lucrul de atelier ce dubleaza permanenta cautare a formei si a manufacturarii obiectului, folosind adesea cuplajul intre diverse tehnici si tehnologii. A expus fotografie si instalatie in diverse galerii din Romania, Italia, Grecia si Ungaria. A participat la realizarea de monumente de for public in Romania. Alaturi de Alexandru Braniste, este initiatorul Square Media si coordonator de productie in cadrul atelierului. Traieste si lucreaza in Romania, la Bucuresti.

Square Media este atelier de ultragiclee print, experiment tehnic, grafica si productie. Contactul permanent cu artisti fotografi si experientele personale au condus catre realizarea de editii limitate, catre certificarea internationala si catre propunerea propriilor proiecte – editoriale sau experimental vizuale.

Tag-uri:
Coșul de cumpărături
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0