fbpx

Lista speakerilor este completă la prima ediţie ARThitecture!

ARThitecture Conference & Expo va aduce la Cluj-Napoca, pe data de 15 Noiembrie 2013, peste 200 de arhitecţi şi specialişti în domenii conexe arhitecturii. Realizat în parteneriat cu Ordinul Arhitectilor din România, evenimentul a fost conceput în scopul de a puncta excelenţa, calitatea şi performanţa în arhitectură prin prisma prezentărilor şi a dezbaterilor.

Claudiu Toma este de opt ani asociat al biroului de arhitectură Parasite Studio, alături de Wenczel Attila. PARASITE înseamnă “o schimbare de atitudine. Înseamnă o abordare “de sus” a proiectului. Ne interesează conflictul creat între vechi şi nou şi nu integrarea prin materialitate şi detalii”. Claudiu Toma va suţine prezentările a două dintre proiectele realizate de Parasite Studio, în cadrul ARThitecture: Black on White (casa particulară) şi Dental Praxis (clinică dentară). Tema principală a proiectului Black on White – o cutie închisă la culoare destinată spaţiilor private, susţinută de o serie de pereţi albi ce delimitează spaţiile semipublice este completată de relaţiile pe care trebuie să le stabilească la ora actuală o locuinţă cu mediul înconjurător, construit sau natural. Sistemul de curţi împreună cu spaţiile principale mediază trecerea între public spre privat, fiind compus în relaţie cu peisajul şi lumina naturală cu scopul de a asigura atât intimitatea cât şi comunicarea şi expunerea necesare unei familii tinere.

Adrian Soare a absolvit Universitatea de Arhitectură şi Urbanism Ion Mincu în 1999. La scurt timp după absolvire înfiinţează biroul de arhitectură UrbanCult cu care câştigă numeroase premii şi distincţii. Printre cele mai importante se numără: Concursurile Europan 7 – Riga, Letonia în 2004, Europan 6 – Lamia, Grecia în 2002; Bienala de Arhitectură Bucureşti 2004; Medalia Bienalei, secţiunea Arhitectura Clădirilor pentru Proiectul Casa Pleşca, Mogoşoaia. În 2006 înfiinţează alături de Eliza Yokina biroul de arhitectură SYAA. Începând cu 2010 este şi vicepreşedintele Ordinului Arhitecţilor din România.

Gabriel Roşca a absolvit Universitatea Tehnică din Cluj Napoca în 1998, an în care a şi-a început şi cariera de arhitect. Primul său contact cu lumea arhitecturii avut loc în vremea când făcea parte din firma ABF – Architekturbüro Fabini din Sibiu. În anul 2003 şi-a înfiinţat propriul birou de arhitectură: “Cooplan a rezultat în urma colaborării a doi arhitecţi sibieni pasionaţi de materiale şi construcţii tradiţionale din Transilvania. Activitatea biroului s-a diversificat treptat, păstrând o atenţie specială pentru detalii şi tehnica construcţiilor.” Gabriel Roşca ne vorbeşte la ARThitecture despre “Etimologie”.

Lista completă a speakerilor şi mai multe informaţii despre program sau înscrieri sunt disponibile pe site-ul evenimentului www.arthitecture.ro, iar pentru update-uri referitoare la eveniment şi speakeri, vă aşteptăm pe pagina de Facebook.

Tag-uri:
Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0