fbpx

Locuire simplă în stil contemporan, în Olanda

ARHITECTURĂ: JMW Architecten AMENAJARE DE INTERIOR: Studio NVA TEXT: Anca Rotar FOTO: René de Wit

Situată în centrul micului oraș Vlijmen din provincia olandeză a Brabantului de Nord, această locuință se integrează perfect în contextul construit, prin simplitatea fațadei care preia formele și materialitatea împrejurimilor. În contrast cu exteriorul sobru și esențializat, interiorul are un caracter mai jucăuș și liber, unde calitatea materialelor creează o atmosferă de lux discret.

Locuința este compusă din două volume principale, cel al parterului, transparent, conținând zona de zi, în timp ce etajul mansardat, cu deschideri mai înguste, adăpostește zona intimă. La nivelul inferior, vitrajele ample asigură o iluminare naturală optimă și o bună comunicare vizuală atât între spațiile principale ale casei, cât și între interior și exterior. Tranzițiile importante – accesul principal și trecerea din zona de zi către cea de noapte – sunt marcate de uși pivotante de dimensiuni generoase.

Paleta cromatică neutră, subtilă și schema de mobilare, ce mizează pe calitate și funcționalitate contribuie, de asemenea, la amplificarea spațiilor disponibile. Zona de zi în formă de L operează o separare discretă între bucătărie și dining, amplasate pe o latură, și living, pe cealaltă.

zona_zi_NVA-vlijmen-002-low

În bucătărie, insula masivă pare a fi o bucată de stâncă transplantată ca atare în spațiul domestic, textura minerală, neprelucrată și tonurile de gri închis contrastând cu liniile drepte, tonurile blânde și materialitatea caldă care definesc restul interiorului.

insula_NVA-vlijmen-007-low

Mai departe, în spațiul de relaxare, descoperim o altă piesă de mobilier de efect, o bibliotecă pe toată înălțimea camerei, gândită ca o vitrină ale cărei uși de sticlă îi conferă un aspect suplu și transparent.

Atât biroul, cât și zona de noapte păstrează aceeași linie simplă, cu finisaje de calitate, în timp ce băile capătă un caracter mai ludic, prin jocul de materiale și texturi.

dormitor_NVA-vlijmen-008-low

PROIECT: Modest Family Home; AMPLASAMENT: Vlijmen, Olanda; SUPRAFAȚA: 250 mp; ARHITECTURĂ: JMW Architecten; AMENAJARE DE INTERIOR: Studio NVA; FINALIZAT: 2022

Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0