fbpx

Locuri de ieșit în oraș la început de an

În completarea temei celui mai nou număr igloo, în paginile căruia prezentăm cafenele, baruri și restaurante, am pus în lista de mai jos spații din oraș descoperite și prezentate de noi în 2016 care ne-au impresionat prin amenajările creative. Sperăm că alegerile igloo vor fi utile în construirea și continuarea stării de „vacanță de iarnă”.

Moony Coffee Room

esc_4612-copy

Amplasată la parterul unui imobil de birouri de pe bulevardul Iancu de Hunedoara din București, cafeneaua Moony aduce o nuanță de escapism multicultural într-un peisaj pronunțat corporatist. Conceptul amenajării, care aparține echipei Corvin Cristian Studio, a ținut cont de acest context pentru a țese o poveste în care se suprapun texturi și referințe la cultura cafelei și la tărâmurile îndepărtate de unde provine. (proiect prezentat în igloo #172)

Il Locale, braseria din parc

img_1950-hdr

La Il Locale ambianța se construiește asemenea unui puzzle imens în care diversitatea elementelor și a texturilor reușește să comunice și să transmită o armonie a conexiunii cu natura și o relaxare într-un cadru modern în care dimen­siunea gastronomică se intersectează cu cea a unui design „à la carte.”(proiect prezentat în igloo #173)

Casa di David

ep1c4694-2

Amenajarea restaurantului Casa di David aduce un experiment ambiental și inovație de design în cadrul natural al parcului Herăstrău. Discursul estetic este riguros în formă și ultrarafinat în texturi. (proiect prezentat în igloo #173)

Edo Garden

edogarden12

Echipa LAMA Arhitectura aduce o oază de Japonia la București prin atmosfera amenajării Edo Garden, un restaurant cu grădină, unde designul și arta culinară se intersectează într-un fusion cu accent pe natural, simplitate și intimitate. Edo Garden are toate atributele unui spațiu deschis, primitor și, în același timp, intim, zen. (proiect prezentat în igloo #174)

Uandrerful

Victor Bogdan Gheorghita

Uanderful este un club-lounge aflat lângă bistro Fratellini. Loisir-ul de zi al bistroului și lumea de noapte din club sunt conectate printr-un culoar comun. Din momentul trecerii prin culoarul neutru, cu lumină difuză, ce face legătura între cele două localuri – semnate Twins Studio – pașii îți transportă toate simțurile în îndepărtatele Peru sau Chille. (proiect prezentat în igloo #174)

În completare, vă propunem în paginile numărului #175 igloo un fel de cabaret arhitectural ale cărui surse, devenite exemple comentate, vin din toate colțurile lumii: Spania, Italia, Mexic și China. De la noi din țară prezentăm: Animaletto, Hanul Drumețului, Mozzafiato, Kuzina, dar și 3 noi spații din Cluj amenajate de Cosmin Todor: Cafeneaua Meron, Bistro Bujole, Restaurantul Chios. (foto în galerie)

Noul număr poate fi comandat la prețul special de 7 lei din shop-ul igloo de aici.

Coșul de cumpărături
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0