fbpx

Loft, pe plajă

Loft-ul estival este gândit ca un pavilion flexibil, uşor (lesne de folosit, de adaptat şi readaptat, în funcţie de sezon şi de evenimente) şi care se subordonează, voit şi căutat, peisajului: plajă, apă, linia orizontului, apus, prin „folosirea de filtre vizuale care să manipuleze sau să direcţioneze percepţia spaţială”.

Text: Ioana Păunescu
Foto: Arthur Ţințu

Loft, pe plajă

Amplasat în zona de nord a staţiunii, acolo unde cluburile şi restaurantele au avut, în ultimii ani, o ascensiune notabilă, complexul se dezvoltă pe o suprafaţă de 6 200 de metri pătraţi şi găzduieşte mai multe facilităţi care pot funcţiona simultan sau individual şi care sunt dispuse în mod ierarhic: spaţiul de servire, acoperit, este pus la intrare, iar trecerea spre plajă se face printr-o zonă de lounge.

Loft, pe plajă

Loft, pe plajă

Arhitectura specifică zonelor cu climă caldă face apel la diverse tehnici de răcire: folosirea brise-soleil-urilor, a spaţiilor deschise (pentru o bună ventilare) şi a fini­sajelor preponderent albe. Folosindu-ne de compoziţii grafice, de tehnici vizuale de tip instalaţie, şi de materiale ca lemnul, frânghia şi pânza, am creat o imagine contemporană coerentă care se poate adapta uşor de la funcţiunea de restaurant la cea de club” (ne spune Ionel Pascu).

Loft, pe plajă

În opoziţie cu gabaritul considerabil al obiectului, detaliile sunt discrete şi punctuale, alcătuind o imagine compusă în principal din compoziţii de lumini suspendate şi din mici accente cromatice (accesorii sau obiecte pentru servit masa, plante, branding minimalist). „Anul acesta, Loft a fost actualizat cu un podium, în zona de servire, şi cu baldachinele din zona de lounge. Integrarea lor în context a fost făcută fără prea mare efort, datorită amenajării uşor de adaptat. Sistemul constructiv folosit pentru bladachine (inspirat din arhitectura chineză, mai precis din dougong) este compus din lemn de 10 x10 cm, cu lungimea de 5 metri, ţesut în pachete (de câte două, respectiv trei perechi) dispuse pe laturile lungi ale complexului.

Loft, pe plajă

Loft, pe plajă

Din punct de vedere funcţional, trebuie punctat şi meritul beneficiarului”, a cărui experienţă a contribuit la o mai eficientă organizare a obiectului de arhitectură. Baldachinele adăpostesc două funcţiuni, şi anume aceea de dining, respectiv de lounge bed.

Coșul de cumpărături
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0