fbpx

Luni începe One World Romania

Luni 13 martie, începând cu ora 19:30 va avea loc la Cinema Pro evenimentul de deschidere a celei de-a 10-a ediții a Festivalului Internațional de Documentar și Drepturile Omului One World Romania. Vă invităm să fiți alături de noi pentru prima seară, în care vă așteptăm cu momente de dans, teatru și film, numai bune să învingem fricile ce ne înconjoară.
Tot luni vor avea loc primele proiecții, la Cinema Eforie, Union și Elvire Popesco. Începând de marți, 14 martie vă așteptăm în toate aceste trei săli de cinema și la Sala Horia Bernea a Muzeului Țăranului Român, dar și la Rezidența Scena9, unde vor avea loc evenimentele conexe din cadrul festivalului. În fiecare zi, de marți până duminică, puteți vedea la Rezidența Scena9 o expoziție de fotografie realizată de Laurențiu Garofeanu – parte a unui proiect mai amplu dezvoltat de organizația Samusocial din România, născut în timpul Civil Society Pitch 2016, intitulat „Oamenii străzii, povești din București”.

De marți până vineri vă așteptăm în fiecare zi, de la ora 17:00 la Rezidența Scena9, la câte o dezbatere organizată pe teme abordate de filmele din festival. Vom povesti despre ce s-a întâmplat în 10 ani de când există festivalul, care coincid cu cei 10 ani de la aderarea României în Uniunea Europeană, în cadrul dezbaterii „De 10 ani în Europa: pe val, la vale și înapoi”. Vom încerca să descoperim bolile sistemului național de sănătate și eventuale tratamente pentru acestea, miercuri la „Bolile sănătății”. Joi, vom vorbi „Fără frică despre violența domestică” – un fenomen atât de prezent și totuși invizibil în România. La finalul săptămânii vorbim despre cum și de ce anumite fenomene sociale perfect normale, precum căsătoria  și familia, ajung să sperie oameni doar pentru că e vorba despre persoane de același sex – vineri, în cadrul evenimentului „Coaliția fricii”.

Sâmbătă și duminică, pe 18 și 19 martie, va avea loc cea de-a doua ediție a Civil Society Pitch, unde ne vom întâlni cu 25 de realizatori de film, activiști și reprezentanți din ONG-uri din România, Ungaria și Bulgaria, care vor pune la cale filmele documentare ale următorilor ani.

Sâmbătă, 18 martie, de la ora 20:00 vă așteptăm la Cinema Eforie pentru decernarea premiului festivalului, care este oferit și anul acesta de un juriu format din elevi de liceu. Mai multe detalii despre juriu și filmele din competiție găsiți aici. După decernarea premiului, vă invităm să urmăriți documentarul realizat de Șerban Georgescu, „Varză, cartofi și alți demoni”. În ultima zi a festivalului, de la ora 20:30 la Cinema Eforie veți putea viziona și filmul câștigător al celei de-a 10-a ediții a festivalului One World Romania.

Nu uitați, programul complet al festivalului este disponibil online, iar biletele se pot achiziționa de aici.

Au mai rămas doar 3 zile până la festival, pregătiți-vă!

Tag-uri:
Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0