fbpx

Luzinterruptus, Madrid: Protest cu fum şi zgomot

În noaptea de 30 spre 31 ianuarie 2013, Luzinterruptus a protestat, în stilul caracteristic, împotriva corupţiei guvernului spaniol, denunţate, în prealabil, de unul dintre principalele cotidiane din ţară.

Astfel, în timp ce autorităţile erau preocuapte să „menţină sub control” mitingurile organizate în mod spontan în faţa sediului Partidului Poporului din Madrid, cei de la Luzinterruptus au ales o stradă centrală, din apropierea Gran Via, pentru a-şi pune în practică manifestarea individuală, „25 de minute de protest prin fum”.

Acţiunea în sine a fost una foarte simplă, ce a presupus detonarea a câteva, complet inofensive, bombe cu fum artizanale, amplasate sub 9 felinare stradale, cu scopul de a cufunda în întuneric o stradă care, de obicei, este cea mai bine iluminată pe timp de noapte în Madrid, prin intermediul fumului.

Mai mult, declanşarea bombelor cu fum a reuşit să activeze toate alarmele de fum de pe Gran Via, care au contribuit semnificativ la atmosfera de revoltă ce a dominat străzile la acea oră. Fumul a acoperit toată strada, cufundând-o într-o atmosferă tristă, apăsătoare şi, în acelaşi timp, bizară, deoarece fumul şi sunetul alarmelor nu erau însoţite de foc sau de mirosul de ars.

Dincolo de mesajul politic, cei de la Luzinterruptus şi-au dorit, în acelaşi timp, să atragă atenţia asupra nevoii de a găsi o soluţie de iluminat mai sustenabilă pentru Madrid.

Coșul de cumpărături
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0