fbpx

Made in RO: Muzeu temporar de publicitate și branduri românești

Vă invităm la lansarea primului muzeu temporar dedicat publicității și mărcilor românești, în data de 8 noiembrie, începând cu ora 18.00, la Arcub (Hanul Gabroveni), un proiect inițiat și organizat de Asociația ESCU.

Propunem o incursiune ilustrată și documentată în istoria intimă a țării, a micilor detalii fermecătoare prin publicitatea vremurilor sau „sufletul comerţului“, prin obiecte autentice de memorabilia ale brandurilor iconice, ziare și reviste, postere, ambalaje, produse casnice de larg consum, cosmetice, jucării, textile, electronice și electrocasnice, produse alimentare, studii de caz pe campanii de promovare/agenții de publicitate și antreprenori români, reclame din arhive, tot ce-i frumos și bun de pus pe rafturile unui magazin sau în ramele unui muzeu și e 100% Made in RO. Oare ce produse cumpărau românii în urmă cu 150 de ani? Ce am avut și ce am pierdut ca mărci naționale? Ce am câștigat și redescoperit ca branduri și povești de antreprenoriat după anii ’90? Care sunt primele agenții de publicitate și cine sunt oamenii nevăzuți ai reclamelor?

Made in RO: muzeu temporar de publicitate și branduri românești este imaginat ca un puzzle, propunându-și să evidenţieze transformările unui domeniu economic și cultural complex prin creația publicitară a timpurilor, care poate povesti în primul rând despre apariția și dezvoltarea industriilor creative în România, apoi despre evoluția bunurilor de larg consum, despre uzanța cumpărăturilor oamenilor din țară pe parcursul mai multor decenii, despre inovațiile tehnice și industriale, cu schimbările aferente de stil, modă și mentalități.

Invitatie lansare Muzeul Publicitatii si brandurilor romanesti

Expoziția principală va putea fi vizitată în toată perioada 8-24 noiembrie, în intervalul orar 14.00-20.00, la ARCUB, în sălile Cafenea, Bolților și Librărie. Intrarea este liberă.

Un proiect inițiat și organizat de Asociatia ESCU. Mai multe detalii despre program pe: www.muzeulpublicitatii.ro și pe pagina de Facebook – https://www.facebook.com/muzeulpublicitatii/.

Coșul de cumpărături
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0