fbpx

Made in RO – Târg de design românesc, 17-18 mai

Ediţia a IV-a Made in RO – Târg de design românesc vine pe 17 şi 18 mai la Impact Hub Bucharest (str. Halelor nr. 5, pe Splai, chiar în Piaţa Unirii). Inspiraţia vine din spaţiul urban, iar tema acestei ediţii, denumită sugestiv Urban Interior, se aliniază temei centrale a Romanian Design Week. Diversitatea este cuvântul cheie: vei descoperi obiecte de mobilier, decoraţiuni, finisaje pentru casă, piese ceramice, accesorii & bijuterii.

Made in RO - Târg de design românesc, 17-18 mai

Clujul imprimat pe pernuţe

Adrian Balcău este un tânăr designer din Cluj-Napoca, ale cărui lămpi au apărut în numărul de martie al revistei. La Made in RO vine şi cu pernuţele CLO (Ca La Oraş), imprimate cu fotografii personale ale Clujului, transpuse apoi în structuri grafice, simetrice: strada, blocurile, cablurile, bicicletele, covrigii pe asfalt devin motive decorative. Autenticitatea colecţiei vine şi din faptul că pernele sunt realizate de producători din Cluj.

adrianbalcau.ro

Made in RO - Târg de design românesc, 17-18 mai

Made in RO - Târg de design românesc, 17-18 mai

Bucureşti: oraşul mansardelor cu vedere spre Paris

Ana Bănică şi Bianca Bărbieru (Cai verzi pe pereţi) transformă Bucureştiul în oraşul mansardelor, prin tapetul poster (l 70/73 cm x h 250 cm) cu vedere la Tour Eiffel. Fâşia de tapet aduce la tine acasă scara şi boemul ochi de geam. În locul blocurilor gri de vizavi vei vedea un Mic Paris.
O altă noutate în premieră la Made in RO sunt rafturile şi cuierele metalice, sub formă de porumbel. Acel porumbel comunitar al oraşului nostru, cum glumesc designerii, acum tratat deco.

www.caiverzipepereti.com

Made in RO - Târg de design românesc, 17-18 mai

Made in RO - Târg de design românesc, 17-18 mai

Vor ateriza farfurii zburătoare

Acum mai bine de un an, îţi prezentam prototipul farfuriilor zburătoare ceramice, semnate de designerul Dragoş Motică. Sunt gata să fie luate acasă la această ediţie a Made in RO. Dragoş a reuşit să le producă la Faimar Baia Mare, iar preţul unui set (farfurie mare, farfurie mică pentru desert şi bol) va fi de 80 ron. Concept: mama îi atrăgea mereu atenţia să nu pună farfuriile fierbinţi pe blatul mesei lăcuite. Aşadar, Dragoş a creat farfuriile care se susţin în doar 3 puncte pe blat!

dragosmotica.ro

Made in RO - Târg de design românesc, 17-18 mai

Cele mai frumoase plăci decorative din România

Poate le-ai văzut prin oraş, în superbele amenajări semnate de arh. Corvin Cristian. Plăcile decorative de la restaurantul Bon, din Centrul Vechi, sau de la Casa Boema, din Cluj, sunt made in RO de Manolo Manufaktura. Sunt din ciment, realizate manual după tehnici tradiţionale, şi aduc la tine acasă farmecul locuinţelor de început de secol. Din amenajările urbane menite să reînvie Centrul Vechi şi alte clădiri fin restaurate, te aşteaptă să le alegi pentru pardoseala sau pereţii tăi.

www.manolo-manufaktura.ro

Made in RO - Târg de design românesc, 17-18 mai

DOR – o colecţie despre normalitate

Anamaria Dobraş vine din Oradea la Bucureşti şi ne prezintă colecţia DOR, care se traduce prin dorul ei de tradiţie şi normalitate. Bijuteriile sunt lucrate într-un mix de tehnici – tradiţionale, dar şi foarte contemporane (laser etc.) – în argint îmbinat cu lemn de stejar, cum e şi această brăţară sculpturală, sau cu pietre preţioase. La Made in RO le vei descoperi expuse într-un oraş miniatural.

ddjewelry.ro

Made in RO - Târg de design românesc, 17-18 mai

Articol realizat de DESIGNIST.RO pentru numărul #149 Igloo ce va fi în curând disponibil în librării şi pe www.igloo.ro

Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0