fbpx

Maison & Objet 2014

În linii mari, putem spune că anul începe şi se termină cu târgul Maison & Objet de la Paris. Este locul unde firme celebre vin să-şi reafirme poziţiile, designerii şi arhitecţii tineri se pot face cunoscuţi cu uşurinţă, profesioniştii din domeniu caută aici inovaţiile anului, iar simplii vizitatori găsesc inspiraţie pentru casele lor, mai mari sau mai mici.

Text: Elena D.

Maison & Objet 2014

Maison & Objet 2014

Maison & Objet 2014

Maison & Objet 2014

Evenimentul este foarte mare şi numără anual 6.000 de branduri care îşi întind standurile pe aproape 260.000 de metri pătraţi. Se adaugă aproximativ 160.000 de vizitatori din toată lumea. Din martie 2014, organizatorii şi-au propus să cucerească piaţa asiatică, aşa că va exista şi un Maison & Objet Singapore.

Maison & Objet 2014

Ca în fiecare an, târgul s-a desfăşurat sub umbrela a patru concepte / trenduri, legate mai degrabă de lifestyle, de modul nostru de a ne raporta la viaţă şi la alegerile pe care le facem.
Elsewhere: este invitaţia la o călătorie interioară în urma căreia ar trebui să fim mai deschişi către lume şi experimente.
Landscape: deschiderea către creativitate vine odată cu contemplarea în linişte a peisajelor naturale.
Heliotropic: la nivel metaforic, soarele emană creaţie, este divin, artistic, uneori kitsch sau excentric.
Beyond: invitaţia la o călătorie în necunoscut, dincolo de limitele spaţiului şi ale oceanului.

Maison & Objet 2014

Maison & Objet 2014

Maison & Objet 2014

Maison & Objet 2014

La această ediţie, designerul anului a fost desemnat Tom Dixon, un obişnuit al titulaturilor de acest fel. Dixon şi-a început cariera destul de zbuciumat: a renunţat la şcoală ca să cânte la bas într-o trupă, apoi a învăţat singur să meşterească şi să facă mobilă, devenind din ce în ce mai cunoscut pentru creativitatea şi îndrăzneala obiectelor sale.

Maison & Objet 2014

În prezent, lucrările ce-i poartă semnătura se află inclusiv în colecţiile permanente ale unor muzee precum Victoria & Albert din Londra, Pompidou de la Paris sau Muzeul de Artă Modernă de la New York.

Maison & Objet 2014

Odată cu expoziţia din cadrul Maison&Objet, Tom Dixon şi-a lansat la Paris cel mai nou proiect – restaurantul Eclectic, cu interioare inspirate de perioada anilor 1970, un proiect despre care veţi citi pe larg în numărul din martie al revistei igloo.

Coșul de cumpărături
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0