fbpx

Marile Premii Europa Nostra 2011

Material realizat de: Réka Ţugui

Pe 10 iunie, în sala de concerte ‘Concertgebouw’ din Amsterdam, în faţa a 1500 de spectatori, a avut loc ceremonia de decernare a Premiilor Uniunii Europene pentru Patrimoniul Cultural. 6 din cei 27 de câştigători anunţaţi în luna aprilie au fost răsplătiţi cu Grand Prix-urile acordate în fiecare an, cu scopul de a răsplăti cele mai importante realizări aduse în slujba patrimoniului.

Iată cele 6 proiecte:

1. Categoria Conservation

Station Antwerpen Centraal, Antwerp, Belgia

Premiul acordat acestui proiect recunoaşte transformarea excepţională a gării din Antwerp prin care i-a fost redată gloria de care se bucura în secolul al XIX-lea.

Marile Premii Europa Nostra 2011

Preindustrial buildings in Ademuz / Sesga, Ademuz, Valencia, Spania

Proiectul de conservare a structurilor vernaculare din această localitate spaniolă este remarcabil deoarece păstrează în memoria colectivă modul în care se trăia odinioară. Restaurarea şi punerea în valoare a acestora poate fi o sursă de inspiraţie pentru zone rurale similare din întreaga Europă.

Marile Premii Europa Nostra 2011

The Hackfall woodland garden, Grewelthorpe, North Yorkshire, Marea Britanie

Domeniul Hackfall, cu clădirile sale ruinate amplasate într-un peisaj romantic s-a bucurat de un amplu proces de restaurare întreprins de o echipă de profesionişti din diverse domenii şi voluntari entuziaşti.

Marile Premii Europa Nostra 2011

2. Categoria Research

Architectural heritage of the buffer zone in the walled city of Nicosia, Cipru

Studiul cu privire la toate clădirile din zona protejată de ONU a Nicosiei a fost apreciată unanim de juriu ca fiind o reuşită de excepţie. Proiectul la care au colaborat cercetători atât din zona greacă a Ciprului cât şi din cea turcă, este un exemplu pentru zonele sensibile ale Europei.

Marile Premii Europa Nostra 2011

3. Categoria Dedicated service

Szymon Modrzejewski, Uście Gorlickie, Polonia

Timp de 23 de ani, Simon Modrzejewski a demonstrat că mormintele şi cimitirele din regiunile Bieszcady şi Beskid Niski din sud-estul Poloniei constituie o parte semnificativă din patrimoniul cultural al zonei şi că restaurarea lor permite celor ce trăiesc azi să stabilească o legătură mult mai apropiată cu moştenirea trecutului.

Marile Premii Europa Nostra 2011

4. Categoria Education, training and awareness-raising

Weald & Downland open air museum, Chichester, West Sussex, Marea Britanie

Muzeul în aer liber Weald & Downland a fost distins cu un Grand Prix Europa Nostra pentru crearea unui centru de pregătire în conservarea clădirilor istorice, unde sunt instruite viitoarele generaţii de specialişti.

Marile Premii Europa Nostra 2011

Coșul de cumpărături
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0