fbpx

Materiale naturale la târgul de design Made in RO | #allNatural (12-13 mai)

Ediția cu numărul 11 a evenimentului Made in RO – Târg ales de design, creat de platforma editorială Designist.ro, va avea loc în 12 și 13 mai, la Impact Hub, în noua zonă creativă a Bucureștiului, lângă intersecția Timpuri Noi, pe Splaiul Unirii 165, Timpuri Noi Square, clădirea 2, etajul 1.

Good design is natural! – aceasta este mantra după care ne ghidăm la Made in RO #allNatural. Celebrăm materialele și resursele naturale și transpunerea lor în designul contemporan, precum și lansările de primăvară ale designerilor români: design de produs, accesorii home & deco, mobilier, ceramică, fashion, bijuterie, ilustrație, botanical design etc. În mod natural, designul se aliniază tendinței și nevoii noastre de a trăi mai aproape de natură, echilibrat, firesc, „organic”, acompaniați de obiecte de design care ne dau vitalitate tocmai datorită materialelor din care sunt lucrate: lemn, ceramică, lut, piatră, sticlă, hârtie (reciclată), piele, metal, metale prețioase, ca aurul și argintul, fetru, lână, mătase, bumbac sau plută.

Designul care transmite o conexiune cât mai directă cu natura câștigă teren nu doar în spațiile de lucru, ci și acasă, mai ales în contextele urbane, din ce în ce mai artificiale și sufocante. Există și studii care demonstrează că, într-un mediu în care te simți conectat la natură prin elemente de design care folosesc materiale naturale, starea ta de bine și creativitatea sporesc cu 15%, iar productivitatea cu 6%.

„Cum te simți când atingi un obiect din lână sau mătase, când dormi într-un așternut din bumbac sau îți bei cafeaua dintr-o ceașcă de ceramică, turnată dintr-un ibric din cupru bătut care se odihnește pe o masă de lemn masiv? Ori când alegi să fii eco și cumperi o lampă din carton reciclat? La Made in RO #allNatural vei descoperi toate aceste senzații de bine, cu design inclus”, ne spune Elis Popescu, fondatoarea proiectului.

Afișul evenimentului spune povestea lămpilor LIGHTPLAY, create de arhitecta Adina Rusu, care pregătește pentru această ediție a târgului Made in RO un proiect special: lămpi din hârtie cu o grafică #allNatural. În cafeneaua pop-up Made in RO, FRUFRU, brandul românesc de mâncare sănătoasă care ne face să ne simțim în formă, ne acompaniază tot #allNatural, iar Origo ne va încânta cu amestecuri alese de cafea, așa cum o face deja de cinci ediții.

Made in RO este mai mult decât un târg de design. Este evenimentul conceput și curatoriat de platforma editorială Designist.ro, care susține și promovează prin articole de conținut designerii români de produs și industriile creative din România. Proiectele prezentate sunt atent selecționate în urma unui apel de proiecte. Astfel, Made in RO by Designist.ro îi aduce laolaltă pe cei mai talentați designeri români, creează oportunități de vizibilitate, atât online, cât și offline, și este, de peste 6 ani, o rampă de lansare pentru multe branduri de design românesc.

Vor expune: Abru, Alexandra Nacu, Alexandra Radu, Atelier437, Atelier RSVD, Atelier Tron, Atelierul de Porțelan, Atipic, Beatrixcolor, Bizar Concept, Brândușa Ungurașu, Christine on the Clouds, Contemporia, Corina Mardari, Cork Boutique, Cristina Masnitz, Deco-Box, Deep Design Concept, DiDo, Efemere, Folded & Co., Foldo, GiJewellery, GloryBox, Greenarium, Halfdrop, Happy Friday, I Wood Be, Între Rame, Iutta, Lamurra, Lehel Jewelry, Lemnia, Lightplay, Maison Ilia, Mătase și Lână, Melloncollie Ceramics, Mihaela Crețescu, Mimush, Modatelier, Noah, Papilio, Revival of Wigs, SNOB, Terra Dacia, Transilvania Glass, Twigs and Bark, Una ca Luna, Urban Woods, Wabi Sabi și alții.

Când: 12 și 13 mai (orele 11.00 – 20.00)
Unde: Impact Hub – Splaiul Unirii nr. 165, Timpuri Noi Square, clădirea 2, etajul 1
Facebook event: aici
Bilet intrare: 10 lei

Parteneri media: Radio Guerrilla, Republica, Igloo, IQads, SMARK, The Institute, Zeppelin, Glamour, LIFE.ro, Bookaholic.ro, UrbanKid.ro, Cooperativa Urbană, modernism.ro, Catchy, SUB25

Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0