fbpx

Memo

Călătoria este, totodată, și destinația. și călătoria, mai mult decât destinaţia în sine, este cea care dezvăluie (locuri, oameni, istorie, cultură), care şterge rutina şi lasă loc întâmplării. Parfumurile Memo (prescurtarea de la memorie) vorbesc, olfactiv, despre amintiri din locuri exotice, despre peisaje, arome unice, momente sau episoade din viaţa personală a fondatorilor, Clara şi John Molloy, pentru care a călători este un mod de viaţă.

Text: Ioana PĂUNESCU
Foto: Arthur Ţințu, ELYSEE

Oraşul Lalibela din nordul Etiopiei sau Quartier Latin din Paris; Egipt sau Granada; Indonezia sau Burma; un drum cu maşina pe dealurile din afara Romei sau o plimbare ecvestră pe câmpurile verzi ale Irlandei (unde John Molloy şi-a petrecut copilăria) – sunt tot atâtea parfumuri create de Clara Molloy, de origine andaluză, alături de „nasul” Alienor Massenet, şi tot atâtea imagini care redau grafic, prin desen de linie şi prin simboluri, în nuanţe de alb, auriu şi negru, atmosfera trăită.

Elysée a prezentat publicului, în locaţia sa din hotelul J.W. Marriott, întreg universul Memo, prin intermediul unei scenografii ample: invitaţi într-un „tren” cu destinaţie exotică, am descoperit, în fiecare „compartiment”, nenumărate repere geografice şi

culturale: obiecte, imagini, costume – tradiţionale, de echitaţie sau simbolice

(pictorul parizian şi şevaletul său) – într-un decor menit să traducă, cât mai aproape

de realitate, elementele componente ale fiecărui concept de parfum.

Parfumurile Memo sunt disponibile exclusiv prin magazinele Elysée.

Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0