fbpx

Merită să desenezi frumos

The Architecture Drawing Prize – Premiul Desenului de Arhitectură este un concurs internațional care celebrează arta și măiestria desenului arhitectural.
Acum, în al treilea an, premiul este curatoriat de Make Architects, Muzeul Sir John Soane și WAF – Festivalul Mondial de Arhitectură și este sponsorizat de William Hare Group.

architecturedp

În spiritul multor mari arhitecți ai trecutului, de la Palladio și John Soane, până la Le Corbusier și Cedric Price, The Architecture Drawing Prize este o platformă ideală pentru a reflecta și explora modul în care desenul continuă să avanseze în arhitectură.

Sunt binevenite înscrierile de la arhitecți, designeri și studenți din întreaga lume, în următoarele categorii: desen manual, digital și hibrid.
A fost introdusă o nouă categorie: desenul detaliilor de lucru. Categorie acceptă și încurajază participări ale arhitecților cu pasiune pentru detaliu.

Ne-au reținut atenția CRITERIILE de evaluare:
– abilitate în tehnica desenului
– reușită în transmiterea unei idei de proiect, fie a unui concept general sau a unei propuneri specifice
– originalitatea demersului
– calitatea desenului indiferent de ceea ce poate el reprezenta (element construit, neconstruit sau pur conceptual)
– măsura în care desenul face o propunere pentru arhitectură mai mult decât să o înregistreze/noteze doar.

Desenele câștigătorilor și lista scurtă a lucrărilor nominalizate vor fi prezentate într-o expoziție dedicată la Sir John Soane’s Museum din Londra.
Câștigătorii fiecărei categorii vor primi fiecare un permis delegat pentru WAF – World Architecture Festival – Festivalul Mondial de Arhitectură din Amsterdam, bilete la Cina de Gală și cazare pentru două nopți într-un hotel.

Înscrieți desenele acum – termenul este 27 septembrie 2019.
mai multe detalii la:
https://thedrawingprize.worldarchitecturefestival.com/award-categories#icon

Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0