fbpx

Microsoft Offices București/Timișoara – Reîntoarcerea la onest, natural

Amenajarea birourilor Microsoft, sediile din Bucu­rești și Timișoara, a constituit o bună ocazie pentru echipele de arhitecți de a se interoga asupra paradigmei designului spațiilor în care lucrăm. Într-un context în care tehnologia este deseori greșit înțeleasă, îndepărtându-se de factorul uman sau în condițiile în care, nu de puține ori, accentul este pus, în mod nefericit, pe imitație este tot mai simplu ca designul să cadă pradă trendurilor.

Arhitecții sunt adepții crezului lui Kengo Kuma legat de importanța lemnului în designul secolului 21, având în vedere că secolul trecut a fost dominat de materiale precum metalul sau betonul. Astfel, lemnul devine unul dintre materialele naturale pe a căror prezență se mizează la Microsoft. Promovând un design simplu și onest și conturând un fundal neutru pe care îl vor anima oamenii cu personalitățile și interacțiunea lor, amenajarea își alege cu grijă și prietenie materialele și texturile: plută, placaj, fetru.

ESC_7937

Lemnul se regăsește intercalat cu fâșii de sticlă pentru a „sparge” imaginea clasică a marilor suprafețe vitrate. Prezența luminii în spațiu este, s-ar putea spune, personajul principal al amenajării celor două birouri unite prin concept și prin dorința de a contura un mediu în care lumina, în variantele sale – naturală și artificială – să reprezinte o prezență constantă. Cu atât mai mult cu cât Timișoara are o legătură specială cu lumina – a fost primul oraș european care a beneficiat de iluminat public electric.

Legătura cu istoria și tradiția a mers și mai departe, utilizându-se corpuri de iluminat de la ELBA. În cazul Microsoft București, cromatica a fost și mai mult domolită, pentru a scoate în evidență naturalul materialelor. Panourile fonoabsorbante devin, prin formă și culoare, puncte în care se inter­sectează funcționalul cu esteticul. Mobilierul respiră în voie în ambele amenajări, iar ambientul este unul destins, care pariază pe onestitatea și naturalul lucrurilor care ne înconjoară.

→ O F E R T Ă  DE  L A N S A R E

Comandă noul album igloobest Birouri din România. Design interior 5 în perioada 10 – 23 februarie și intri direct în cursă pentru a câștiga un scaun de birou k.task by Knoll, oferit de HTO ARCHITECTURE & ENGINEERING. Desemnarea câștigătorului se va face prin tragere la sorți (via random.org), în data de 24 februarie.

Nu uita că la comenzi de peste 120 de lei livrarea este GRATUITĂ!

Proiect prezentat în Birouri din România. Design Interior 3

coperta-shop_BIRINT3-300x300

Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0