fbpx

„MILA 23” – o poveste despre Delta Dunării şi visele copilăriei.

Astăzi, 8 august la Vodafone Experience Store, Ivan Patzaichin a lansat volumul de banda desenată „MILA 23” – o poveste despre Delta Dunării şi visele copilăriei al cărui erou principal este chiar multiplul campion român Ivan Patzaichin.

„MILA 23” – o poveste despre Delta Dunării şi visele copilăriei.

„MILA 23” este o poveste grafică în care ficţiunea şi realitatea s-au întrepătruns şi au dat viaţă unui personaj în ale cărui aspiraţii şi întâmplări cititorii îl vor descoperi pe marele campion. În 64 de pagini inspiraţionale, „MILA 23” este o poveste ce îşi propune să retraseze într-un nou limbaj povestea de viaţă a legendarului canoist roman Ivan Patzaichin, nascut în Deltă, în satul Mila 23.

Volumul, aşa cum însuşi eroul acestei cărţi a afirmat în cadrul evenimentului de lansare, l-a surprins în cel mai plăcut mod posibil, poveştile din copilăria sa fiind redate impecabil prin intermediul desenelor realizate de Alexandru Talambă şi cu ajutorul echipei ce au contribuit la publicarea acestui volum: echipa editurii Mandragora, Alina Şerban (coordonator cercetare), Raluca Păduraru (asistent coordonator), Vlad Simion (design album), Iulian Puiu (consultant design album), Diana Căpăţână (corectură) şi Mihai Ghyka (Vodafone Romania).

„Am fost surprins când mi s-a propus sa fiu transformat într-un personaj de benzi desenate, dar după ce mi-am dat seama că povestea urma să-i motiveze pe copii să-şi urmeze cu încăpăţânare visele, aşa cum am facut-o eu, am trecut peste toate ezitarile, iar acum mă bucur ca n-am dat înapoi. A ieşit o carte frumoasă, de care sunt mandru”, spune Ivan Patzaichin.

„MILA 23” – o poveste despre Delta Dunării şi visele copilăriei.

Sub semnătura cunoscutului ilustrator român Alex Talambă, spaţiul ficţional şi universul real, simbolul şi concretetea se întrepatrund pentru a da naştere unui erou local. Evoluţia personajului de poveste pune în lumina pe de o parte bestiarul dunarean şi, pe de altă parte experienţa profundă de viaţă pe care o poate da Delta Dunarii.

Alături de eroul principal, cartea întruchipează personaje cunoscute din mitologie precum Rusalka, Gamayun sau Jezinka alături de care „Vaniuşa a devenit Ivan şi a ajuns la capătul lumii. De mai multe ori.”

„MILA 23” – o poveste despre Delta Dunării şi visele copilăriei.

„MILA 23” este o plăsmuire a unei lumi sui-generis, structurată de elemente aparţinând imaginarului colectiv dunarean, de date si analogii autobiografice. Naraţiunea se concentrează pe „reconstructia” a şase momente ce corespund unor secvenţe temporale diferite. Cu fiecare moment (capitol) imaginat, prezenţa Deltei şi legatura acesteia cu personajul Ivan devine mai puternică, cu fiecare instantaneu temporal ilustrat devine mai pregnant spiritul care a ghidat destinul acestuia.

„MILA 23” – o poveste despre Delta Dunării şi visele copilăriei.

În luna august 2012, benzile desenate „Mila 23” sunt disponibile pentru public în Pop-up Shop Patzaikin din Băneasa Shopping City Bucureşti, magazinul – eveniment dedicat Jocurilor Olimpice de la Londra si campionilor sportivi.

„MILA 23” este un proiect al Asociaţiei „Ivan Patzaichin-Mila 23” şi este publicată sub egida editurii Mandragora din Bucureşti. Proiectul este conceput sub forma unei serii de volume dedicate aventurilor lui Ivan în Delta Dunarii, utilizand banda desenata ca mijloc de expresie.

Lansarea benzii desenate „MILA 23” punctează, în avanpremieră, evenimentul cel mai important al mişcării iniţiate de Ivan Patzaichin, Rowmania Fest – Festivalul International al Barcilor cu Vasle (Tulcea, 31 august – 2 septembrie), aflat la a 2-a ediţie. Evenimentul îşi propune sa creeze coeziune în comunitatea locală şi să atragă atenţia asupra patrimoniului material şi cultural al Deltei Dunarii.

Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0