fbpx

Mima Light. Casa care levitează

Un design inspirat de sculptura minimalistă a artiştilor Donald Judd, John McCracken şi Robert Morris, a dus la apariţia unei case uşoare, care pare pregătită de plutire. Destinat turismului sau locuirii temporare, monovolumul prefabricat este amplasat într-una din zonele verzi ale Portugaliei (în Viana do Castelo) dar poate oglindi la fel de bine şi alte peisaje europene.

Transparenţa şi modularitatea şi-au găsit expresia unei adevărate sublimări în MIMA Light, o casă concepută de către biroul por­tu­ghez de design multidisciplinar MIMA. Arhitecţii Mário Sousa şi Marta Brandão au realizat case prefabri­ca­­te încă din 2011, anul în care a apărut cea dintâi MIMA House al cărei cost a fost puţin mai ridicat decât cel al unei maşini.

Cu MIMA Light, arhitecţii  portughezi celebrează întâlnirea dintre minimalism, transparenţă şi greutate mică. Cel din urmă atribut este sugerat şi de cea mai spectaculoasă dintre trăsăturile casei: soclul oglindă care oferă senzaţia de plutire a monovolumului. Prin unirea a 9 module dreptun­ghiulare opace se constituie volumul general.

Monotonia este spartă, pe una dintre laturi, de un vitraj reflectorizant  în care, la fel ca şi în baza de oglinzi, se reflectă peisajul înconjurător, semn al unei rafinate sinestezii. Sobrietatea panou­rilor de aluminiu care îmbracă volumul la exterior este îmblânzită de extremităţile complet vitrate, una dintre acestea fiind comple­tată de un gol ce devine un soi de prispă. Caracterul minimal, curat, se continuă şi la interior unde predomină lemnul de pin şi tonurile calde, natur.

Compartimentarea interioară poate varia de la o singură cameră-vagon până la delimitarea zonelor cu func­ţi­o­­nalităţi diferite: living, dormitor, baie. De altfel, întreaga casă poate fi personalizată de la culori (8 nuanţe) până la lungimea variabilă  (în­tre 7 şi 12 metri). Din fabrica în care este produsă, casa poate ajunge, gata de implementare, oriunde în ţările Uniunii Europene

Coșul de cumpărături
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0